Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 21 /20:38

Latvijoje anuliuota televizijos „Pirmasis Baltijos kanalas Latvija“ licencija

Latvijos nacionalinė elektroninių žiniasklaidos priemonių taryba (NEPLP) ketvirtadienį paskelbė, kad nusprendė nuo spalio 26 dienos anuliuoti transliavimo licenciją, išduotą rusiškai televizijai „Pervyj Baltijskij kanal Latvija“ („Pirmasis Baltijos kanalas Latvija“, „PBK Latvija“).
Televizija
Televizija / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Latvija Televìzija

Sprendimas priimtas dėl per metus paaiškėjusių trijų rimtų elektroninės žiniasklaidos įstatymo pažeidimų.

Pirmuoju atveju bauda buvo paskirta už šiurkštų pažeidimą – kitų elektroninių žiniasklaidos priemonių sukurtų programų transliavimą per televiziją „PBK Latvija“.

Antruoju atveju buvo skirta bauda už įpareigojimo transliuoti ne mažiau kaip 51 proc. europietiško garso ir vaizdo turinio nevykdymą.

Trečias pažeidimas buvo susijęs su informacijos, keliančios grėsmę visuomenės sveikatai arba galinčios kelti rimtą pavojų, skleidimu. Be kita ko, per „PBK Latvija“ skelbta, esą COVID-19 yra liga, kuriai būdingas žemas užkrečiamumo lygis, ir jos neva galima išvengti valgant silkę.

Įvertinusi teisės aktų pažeidimus, NEPLP priėjo prie išvados, kad kiekvienas iš jų buvo reikšmingas, nes pažeidė tokias itin ginamas teises ir interesus kaip valstybės, visuomenės interesai, gyventojų sveikata ir saugumas, ypač nepaprastosios padėties metu.

Taip pat buvo sistemingai pažeidžiamos elektroninės žiniasklaidos programų kūrimo sąlygos ir pagrindinės transliavimo licencijos sąlygos, nurodė NEPLP.

Licencija transliuoti „PBK Latvija“ buvo išduota 10 metų laikotarpiui 2015-ųjų vasarį.

PBK kūrybos direktorė Žaklina Cinovska BNS sakė, kad kompanija apie licencijos atšaukimą sužinojo iš žiniasklaidos ir kad NEPLP nepateikė jai jokios oficialios informacijos.

„Tikrai skųsime šį NEPLP sprendimą, nes jis neatitinka dabartinių teisės normų“, – teigė ji.

Ž.Cinovska pridūrė, kad trečiadienį PBK atstovai buvo susitikę su reguliavimo institucijos pareigūnais ir aptarė bendrovės planus pradėti naują televizijos laidų apie skiepijimą seriją latvių ir rusų kalbomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius