-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje duris atvėrė 30 geriausių Europą apkeliavusių spaudos reklamų paroda

Ketvirtadienį Vilniuje pradėta eksponuoti 30 geriausių Europą apkeliavusių spaudos reklamų, kurias per 30 metų iš dešimčių tūkstančių atrinko prestižinis reklamos žurnalas „Luerzer's Archive“. Į „The Atomic Garden Vilnius“ patalpose surengtą parodą jų pristatyti atvyko ir žurnalo redaktorius Michaelis Weinzettlas.
30 geriausių reklamų paroda
30 geriausių reklamų paroda / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 3 Paroda Reklama Menas

„Mūsų žurnalas buvo sukurtas tuo metu, kai informacijos buvo per mažai. Tada reikėjo surasti kūrybišką reklamą, – žurnalo istoriją prisiminė M.Weinzettlas. – Įdomu tai, kad dabar viskas yra atvirkščiai – stengiamės sumažinti informacijos kiekį ir parodyti tik tai, kas gražu. Norime atskirti tai, kas gera, nuo tos betvarkės, kurios pilna internete.“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lürzer’s Archive siela – vyriausias redaktorius Michael Weinzettl
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lürzer’s Archive siela – vyriausias redaktorius Michael Weinzettl

Pavyzdžiui, į šį žurnalo numerį patalpintos 92 reklamos, kurias M.Weinzettlas su komanda turėjo atrinkti iš daugiau nei tūkstančio. Viename žurnale patalpinama vidutiniškai 7 procentai visų, kurios pasiekia redakciją.

Beje, šiame „Luerzer's Archive“ numeryje galima rasti ir du Lietuvos reklamos mokyklos „The Atomic Garden Vilnius“ pirmo kurso studentų darbus. Lietuvos studentų darbai čia eksponuojami pirmą kartą.

Beveik 40 tūkst. tiražą turintis ir nuo 1984 m. einantis žurnalas jau apkeliavo didžiausius Europos miestus ir atvyko į Lietuvą. Kadangi šįmet yra jau 31 žurnalo gyvenimo metai, M.Weinzettlas sako į parodą atvežęs ir vieną naują.

Paprašytas išrinkti labiausiai jam patikusią reklamą M.Weinzettlas iš pradžių žvilgtelėjo į vieną kabantį ant sienos, tačiau vėliau pridūrė – kiekvienam reklaminiam plakatui be galo svarbus jo atsiradimo kontekstas, kuris jį tam tikru metu ir daro įdomiu, taigi prieš kelerius metus atsakymas galėjo būti ir visai kitoks.

Šimtus tūkstančių reklamų per gyvenimą matęs M.Weinzettlas atviravo, kad dabar pamatęs įdomią reklamą širdyje jau nebejaučiantis virpesio, tačiau kas yra bloga reklama sakė galintis pasakyti iškart. „Yra tiek daug baisių reklamų. Kartais galvoju, kodėl žmonės tai žiūri?“, – juokėsi M.Weinzettlas.

Paroda eksponuojama „The Atomic Garden Vilnius“ patalpose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius