Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LRT taryba suteikė daugiau galių LRT Administracinei komisijai

LRT taryba antraidenė patvirtino naujus LRT Administracinės komisijos nuostatus ir suteikė jai daugiau įgaliojimų veikti. 
LRT pristatė naujas kilnojamos televizijos stotis.
LRT / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad naujieji nuostatai papildo Komisijos atsakomybės sritį – ji LRT tarybai patars ne tik finansų, bet ir valdymo klausimais. Taip pat numatyta, kad ji turi veikti pagal metinį veiklos planą, iš anksto suderintą su Taryba. Tai suteiks LRT priežiūrai sistemingumo. Dar viena svarbi naujovė – Administracinei komisijai atrišamos rankos veikti aktyviai ir savarankiškai teikti siūlymus Tarybai ir administracijai, nelaukiant Tarybos pavedimo.

„Naujais nuostatais suteikiame daugiau galimybių komisijai aktyviai veikti ir tikimės, kad tai įneš daugiau aiškumo dėl LRT Administracinės komisijos funkcijų ir LRT kontrolės apskritai“, – teigia LRT tarybos pirmininkas Liudvikas Gadeikis.

Šiais nuostatų pakeitimais Taryba praplėtė ir sukonkretino LRT įstatyme apibrėžtas Administracinės komisijos teises ir pareigas.

„LRT Administracinę komisiją sudaro kvalifikuoti finansų ir vadybos specialistai, kurių kompetenciją būtų galima labiau išnaudoti. Siekdami atidžiau prižiūrėti valdymo efektyvumą, finansinę discipliną, viešuosius pirkimus, nuo šiol suteiksime šiems profesionalams daugiau galių rodyti iniciatyvą ir veikti savarankiškai, be Tarybos ar administracijos paklausimo“, – sakė L.Gadeikis.

Šiuo metu LRT Administracinę komisiją sudaro finansų specialistai: Tadas Šarapovas, Rimas Kanevičius, Asta Klimavičienė, Ieva Augustinavičienė ir Nerijus Ramanauskas. Atnaujintus nuostatus galima rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius