-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LRT taryboje dirbs fotomenininkas J.Staselis

Lietuvos meno kūrėjų asociacija (LMKA) delegavo asociacijos prezidentą Joną Staselį į Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) tarybą.
Jonas Staselis
Jonas Staselis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Gegužę LMKA į tarybą buvo delegavusi kino režisierių, Lietuvos kinematografininkų sąjungos pirmininką Arūną Matelį, tačiau jis nespėjęs pradėti eiti pareigų jų atsisakė. Jis turėjo pakeisti kadenciją baigusį poetą Kornelijų Platelį.

Pasak asociacijos pranešimo, A.Matelis „labai atsakingai įvertino savo galimybes dirbti LRT taryboje ir derinti asmeninius kūrybinius planus artimiausiais metais“.

„Atsižvelgdamas į realias ir ribotas galimybes suderinti abi šias veiklas vienu metu – Arūnas Matelis pasirinko kūrybinę laisvę ir veiklą, tuo pačiu linkėdamas LRT sėkmingos veiklos“, – teigia LMKA.

Fotožurnalisto, fotomenininko J.Staselio kadencija LRT taryboje truks iki 2026 metų gegužės 19 dienos.

LRT taryba yra aukščiausiasis visuomeninio transliuotojo valdymo organas, turintis atstovauti visuomenės interesams. Taryba sudaroma šešeriems metams iš 12 asmenų – visuomenės, mokslo ir kultūros veikėjų.

Po keturis tarybos narius skirtingu metu skiria prezidentas ir Seimas, po vieną narį deleguoja Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija, Lietuvos vyskupų konferencija.

Taryba formuoja LRT programų valstybinę strategiją, tvirtina nacionalinio transliuotojo programų sudėtį, skaičių ir paskirtį, įstaigos veiklos planus, pareigybių skaičių, prižiūri, kaip įgyvendinami LRT uždaviniai ir misija, renka generalinį direktorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius