-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pirmajame Baltijos kanale nuo sausio 1 dienos nebeliks „Lietuvos laiko“

Pirmasis Baltijos kanalas praneša stabdantis naujienų laidos rusų kalba „Lietuvos laikas“ kūrimą bei transliacijas. Nuo 2016 metų sausio 1 dienos laida „Lietuvos laikas“ nebus rodoma Pirmojo Baltijos kanalo (PBK) eteryje. Tai buvo vienintelė vietinė informacinė laida rusų kalba Lietuvoje.
Pirmasis Baltijos kanalas
Pirmasis Baltijos kanalas / PBK nuotr.

Kanalo vadovybė tikina šį sprendimą priėmusi dėl politinės situacijos Lietuvoje.

Kanalą valdančio Latvijoje registruoto žiniasklaidos holdingo "Baltijas Mediju Alianse" pranešime spaudai rašoma, esą „kanalas įsitikino, kad Lietuvos valdžios media politika turi labai mažai ką bendro su europietiškomis vertybėmis, kurių neatsiejama dalis yra žodžio laisvė ir ES įstatymų laikymasis. O politinio akiračio ribotumas ir Lietuvos etninių mažumų nepaisymas rodo, kad valdžiai komunikacija su kitataučiais nereikalinga“.

Pranešime spaudai kanalo vadovybė nepateikia jokių įrodymų, kaip Lietuvos valdžia nesilaiko ES įstatymų bei nepaiso Lietuvos etninių mažumų. Pranešime spaudai taip pat nerašoma, ar laidos kūrėjai dalyvavo kokiame nors konkurse ir negavo finansavimo.

Kanalas praneša, kad 2016 metais pertvarkys savo programų tinklelį, bet apie tai paskelbs vėliau. Iki šiol PBK restransliuodavo Kremliui ištikimo Rusijos Pirmojo kanalo programą – naujienų laidas, dokumentiką, pramogines laidas, filmus, serialus, koncertus.

Laida „Lietuvos laikas“ buvo kuriama 12 metų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius