Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Programėlės, kurios padeda kurti turinį

Kartu su elektroninėms knygomis į sceną įžengė savileidyba, kai autoriai, vietoje to, kad kreiptųsi į leidėjus, patys pradėjo leisti knygas. Panašūs procesai vyksta ir žiniasklaidoje. Yra ne viena programėlė, kuri padės jums sukurti patrauklų turinį. Trumpai apžvelkime jas.
Socialiniai tinklai
Socialiniai tinklai / 123rf.com

1. Alltop

Alltop
Alltop

Šaunu, jei sugebate per dieną skirti kelias valandas naujienų peržiūrėjimui arba iš savęs esate Sokratas, kasdien sugebantis stebinti idėjomis. Jei ne, tai reikia tų naujienų ar idėjų kažkur rasti. „Alltop“ yra puikus turinio agregatorius, kuris surinks kas šiuo metu pasaulyje aktualiausia pagal žymes (angl. keywords). Galite susikurti personalinę paskyrą, tuomet nereikės vis iš naujo ieškoti jus dominančių temų.

http://alltop.com/

2. Feedly

Feedly
Feedly

Dar vienas turinio agregatorius. Jei jungsitės per socialinių tinklų paskyrą, jums jau iš karto pasiūlys temas pagal jūsų pomėgius. Galite išsisaugoti medžiagas, kurios jums įdomios ir vėliau jas perskaityti ar peržiūrėti.

https://feedly.com

3. Reddit

Reddit
Reddit

Turinio agregatorius, kuris save įvardina „pagrindiniu interneto puslapiu“. Žmonės balsuoja už istorijas, nuotraukas, filmuotą medžiagą, tad galite sekti, kas populiariausia arba kokios temos žmonėms patinka. Turi potėmes, skirtas specifinėms temoms, tad informacijos ras ir siauresnių interesų žmonės.

https://www.reddit.com/

4. Canva

Canva
Canva

Yra nemažai vaizdo grafikos redagavimo programėlių, tačiau „Canva“ yra viena populiariausių. Kai pradedi ja dirbti, tampa nekeista kodėl. Ja paprasta naudotis, yra nemokama (kai kurios nuotraukos kainuoja po dolerį už vieną panaudojimą), turi milijoninę nuotraukų ir pavyzdžių duombazę, yra daug funkcijų – taigi sukursite patrauklią iliustraciją savo tinklaraščio ar socialinių tinklų įrašui, neišleisdami nė cento dizaineriui.

„Skyword“ tyrimas rodo, kad tos pačios kategorijos straipsnis su iliustracija pritraukia 94 proc. didesnę auditoriją, nei panašus straipsnis be iliustracijos, tad nepamirškite pridėti nuotraukos prie įrašo.

https://www.canva.com

5. Be Funky

Be Funky
Be Funky

Dar viena vaizdo redagavimo programėlė, panaši į „Canva“. Siūlo nemažai šablonų, taip pat vaizdo elementų, kurie praturtins jūsų nuotraukas.

Programoje yra nemažai įrankių, kuriuos naudoja ir patyrę dizaino meistrai, tad užtruks ilgesnį laiką, kol atrasite visas galimybes.

Be nuotraukų redagavimo siūlomos tokios paslaugos kaip vaizdo koliažai, dizaino šablonai. Rezultatu galite dalintis tiesiai „Facebook“ tinkle.

https://www.befunky.com/

6. Easel.ly

Easel.ly
Easel.ly

Infogramos gali padidinti dėmesį jūsų publikacijai, taip pat jomis mieliau dalinamasi socialiniuose tinkluose, tačiau sukurti jas ne taip paprasta.

Laimei, yra ne viena programėlė, kuri siūlo infogramos šablonus, kuriuos tereikia užpildyti savo duomenimis. Viena iš tokių yra „Easel.ly“ – su ja lengva kurti infogramas pagal paruoštus šablonus. Bendrovė skelbia, kad ja sukurta per du milijonus infogramų. Jei norėsite didesnio šablonų pasirinkimo, teks pakloti per mėnesį tris JAV dolerius.

http://www.easel.ly/

7. Infogr.am

Infogr.am
Infogr.am

Dar viena infogramos programa, tačiau ji siūlo kiek kitokias galimybes. Jei Easel.ly yra lyg povas pagal spalvų paletę, tai „Infogr.am“ labiau pilkesnė ir skirta pateikti statistinę informaciją. Ji turi ir savų privalumų – šablonai daug greičiau užpildomi duomenimis, tad jei informaciją reikia pateikti greitai ir ji kiekybinė, rinkitės „Infogr.am“ . Komerciniams klientams siūloma infogramas papuošti savo prekės ženklu.

https://infogr.am

8. Recite

Recite
Recite

Kaip jau minėta, vizualizuotas tekstas pritraukia daug didesnį dėmesį nei tik tekstas. Tačiau ką daryti, kai turite tik vieną citatą, o ji jau tokia geniali, tokia geniali, kad nors ant sienos rašyk ir rodyk visam pasauliui? „Recite“ siūlo šablonus, į kuriuos galima įrašyti tekstą – vėliau gimusiu dariniu patogu dalintis socialiniuose tinkluose. Darbo mažai, bet efektas visai kitas, nei jūs rašytumėte tik vien sakinį. Minėtą citatą galite naudoti ir kaip vizualizaciją savo tekstui.

http://www.recitethis.com

9. Quotescover

Quotescover
Quotescover

Panaši į programėlę „Recite“, tik tam, kad gautum galutinį produktą, reikia įdėti daugiau darbo – bet ir galimybės kitos. Pasirinktas šablonas redaguojamas, keičiamos spalvos šriftas, ar net pati aplinka. Verta rinktis, jei turite daugiau laiko ar norite sukurti individualią citatą. Dėmesio – gali kilti problemų su š, č, ų ir kitomis lietuviškomis raidėmis.

http://www.quotescover.com/

10. Skitch

Skitch pavyzdys
Skitch pavyzdys

Paveikslėliu gali būti ir momentinė ekrano kopija (angl. screen shot). Bėda, kaip ją suredaguoti ar pridėti papildomų elementų ar komentarų. Čia naudinga bus programa „Skitch“ - ji atlieka minėtas funkcijas, taip pat galite „palengvinti“ kopiją iki tam tikro dydžio, kad būtų pritaikyta įvairioms platformoms.

https://evernote.com

11. Imgflip

Imgflip
Imgflip

Nors animuotos nuotraukos (angl. gif) nėra naujovė, tačiau su socialiniais tinklais jos įgavo antrą kvėpavimą. Atsirado ne vienas startuolis, kurio verslo modelis – kurti ir pardavinėti šiuos socialiniuose tinkluose paplitusius vaizdinius. Paprastą animuotą nuotrauką galite sukurti ir patys – padės „Imgflip“.

Programėlė leidžia įdėti vaizdo medžiagą ar pavienes nuotraukas ir sukurti vienetines animuotas nuotraukas. Taip pat su šita programėle galite kurti memus.

https://imgflip.com

12. Placeit

Placeit
Placeit

Jei norite nuotraukoms suteikti papildomo svorio, naudokite „Placeit“. Puslapis leidžia iš nuotraukų sukurti vaizdo scenarijų. Tai orientuoja į planšečių naudotojus.

https://placeit.net

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius