Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Radijo ir televizijos komisijos akiratyje – du rusiški kanalai

Į Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) akiratį dėl pažeidimų vėl pateko rusų kalba Lietuvoje transliuojami televizijos kanalai.
V.Fiodorovas nufotografavo Seime rodomą „RTR Planeta“
„RTR Planeta“ / V.Fiodorovo nuotr.

Kitą savaitę ji žada svarstyti, ar imtis tolesnių žingsnių, kad rusiškų kanalų „RTR Planeta“ ir „TVCI“ transliacijos Lietuvoje būtų apribotos.

„Pažeidimai nustatyti, išvados surašytos, dabar mūsų komisija turėtų susipažinti su išvadomis ir, jeigu jos bus patvirtintos, prasideda tolesnės procedūros“, – BNS sakė komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas.

LRTK teigia gegužės 31 dienos „RTR Planeta“ laidoje „Vakaras su Vladimiru Solovjovu“ ir birželio 10 dienos „TVCI“ laidoje „Teisė žinoti“ nustačiusi karo ir neapykantos kurstymą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Žirinovskis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Žirinovskis

Per „RTR planetą“ laidą Rusijos politikas Vladimiras Žirinovskis, be kitų dalykų, sakė: „Reikia iškelti ultimatumą Baltijos valstybėms, kad atitrauktų visą NATO kariuomenę 300 kilometrų nuo Rusijos sienų, neatitrauksite – mes imsimės tam tikrų priemonių“.

Laidos vedėjui paklausus, kokių, V.Žirinovskis atsakė: „O jie vėliau pamatys. Ryte, naktį atskris kažkokie lėktuvai“.

Rusijos parlamentaras dalyvavo ir „TVCI“ laidoje „Teisė žinoti“. Ten jis kalbėjo apie Ukrainos, nuo Moldovos atskirtos Padniestrės srities okupaciją.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija teigia, kad jos išvadas dėl šiose laidose kurstyto karo ir neapykantos patvirtino ir Krašto apsaugos ministerijos Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamentas.

Lietuva pradėjo riboti rusiškų kanalų transliacijas nuo 2014-ųjų, kai Rusija aneksavo Krymą ir pradėjo remti separatistus Rytų Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius