Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rimvydas Valatka palieka žurnalą „Veidas“

Žurnalą „Veidas“ palieka leidinio vyriausiasis redaktorius Rimvydas Valatka. Jame žurnalistas, rašytojas, apžvalgininkas dirbo nuo praėjusių metų birželio.
Rimvydas Valatka
Rimvydas Valatka / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 1 Rimvydas Valatka

Apie savo sprendimą pasitraukti iš žurnalo R.Valatka paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“.

Jo teigimu, žurnalą palieka savo noru.

„Akcininkai patenkino mano prašymą atleisti iš darbo. Priežastis? Esu įsitikinęs, kad neįmanoma išleisti žurnalo be pinigų“, – rašo apžvalgininkas.

Pasak jo, „Veidas“ daug metų bandė paneigti šį ekonomikos dėsnį.

„Mano galva, ES šalyje nedera praktika, kai darbuotojai po du mėnesius negauna ir taip menko atlyginimo. Kai žurnalas nuolat skolingas autoriams, tiekėjams ir spaustuvei. Tai ne man“, – rašo R.Valatka.

Jo teigimu, „Veidas“ iki šiol buvo leidžiamas todėl, kad jame dirba žmonės idealistai.

„Bet net idealistams reikia valgyti, mokėti už butą. Visiems skolinga žiniasklaidos priemonė – labai pažeidžiama. O jei dar jos nebereikia ir skaitytojams, kurie nebalsuoja euru už žurnalą? Žodžiu, toks Didysis penktadienis. Simboliška“, – rašo R.Valatka.

Prieš „Veidą“ R.Valatka trejus metus ėjo 15min vyr. redaktoriaus pareigas, dar anksčiau buvo ilgametis „Lietuvos ryto“ redaktorius.

„Veido“ periodikos leidyklos akcininkai yra koncernas „Alga“, bendrovė „Eika“, V.Bumelio bendrovė „Biosantara“, įmonės „Grigiškės“, „Enerstenos grupė“, „BOD Group“, verslininkas Danas Tvarijonavičius ir Algimantas Šindeikis. 

Kol kas „Veido“ akcininkai nekomentuoja R.Valatkos pareiškimo apie bendrovės skolas bei jo išėjimo. Nei A.Šindeikis, nei „Eikos“ vadovas Robertas Dargis nepasiekiami telefonu.

Vilioja liberalai

Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis BNS sakė, kad kol kas nėra priimtas sprendimas dėl R.Valatkos dalyvavimo Seimo rinkimuose su šia opozicine partija, tačiau kvietimas kandidatuoti jam iki šiol galioja.

„Tikrai nėra jokio sprendimo, nieko negaliu pasakyti ir Rimvydas artimiausiu metu pats priims sprendimus“, – sakė E.Masiulis.

2015 metų gegužę buvo paskelbta, kad R.Valatka konsultuos liberalus artėjantiems Seimo rinkimams, tačiau po savaitės pranešta, kad sutartis taip ir nebuvo pasirašyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius