Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos žurnalistų sąjunga kaltina „YouTube“ turinio cenzūra

Rusijos žurnalistų sąjunga ketvirtadienį apkaltino platformą „YouTube“ cenzūruojant rusų žiniasklaidos turinį ir paragino imtis prieš ją baudžiamųjų priemonių, augant nerimui, kad ši JAV bendrovė gali tapti viena iš daugelio uždraustų Rusijoje.
„YouTube“
„YouTube“ / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Rusija YouTube

„Šališkas moderavimas ir atvira skaitmeninių platformų cenzūra turi sulaukti pasekmių, numatytų Rusijos įstatymuose“, – Rusijos žurnalistų sąjungos vadovą Vladimirą Solovjevą citavo naujienų agentūra „Interfax“.

„Raginame Rusijos valdžios pareigūnus reaguoti į tokią situaciją ir imtis atitinkamų priemonių prieš „Google“ ir jos vaizdo įrašų platformą „YouTube“, – nurodė jis.

Pasak V.Solovjevo, Rusijos žurnalistų sąjunga pateiks atitinkamą prašymą Rusijos prokurorams, Užsienio reikalų ministerijai ir žiniasklaidos priežiūros tarnybai „Roskomnadzor“.

Savo ruožtu didžiausia Rusijos žiniasklaidą kontroliuojanti bendrovė – valstybinės energetikos milžinės „Gazprom“ dukterinė įmonė „Gazprom-Media“ – ketvirtadienį sukritikavo „YouTube“ platformą dėl dviejų kanalų – TNT ir NTV – pašalinimo iš platformos.

„YouTube" sprendimas blokuoti juos (šiuos kanalus) milijonams prenumeratorių buvo visiškai netikėtas“, – tinkle „Telegram“ parašė „Gazprom-Media“, pavadindama tokius „YouTube“ veiksmus „politiškai šališkais ir pažeidžiančiais mūsų žiūrovų interesus“.

Valstybės prižiūrima, žiniasklaidą kontroliuojanti bendrovė „Rossija segodnia“ pranešė, kad „YouTube“ blokavo jai priklausančios naujienų agentūros „Sputnik“ turinį. Jo transliavimas yra uždraustas Europos Sąjungoje.

„Visi „Sputnik“ ištekliai 32 kalbomis nepasiekiami; „YouTube“ juos tiesiog užblokavo“, – naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė grupės atstovė Anna Starikova.

„Roskomnadzor“ ketvirtadienį pareikalavo, kad „YouTube“ atkurtų prieigą prie Rusijos aneksuoto Krymo vadovo Sergejaus Aksionovo kanalo.

„YouTube“ tapo selektyvios cenzūros, nukreiptos prieš Rusijos žiniasklaidą, socialiai reikšmingus išteklius ir politinius veikėjus, instrumentu“, – platformoje „Telegram“ paskelbė „Roskomnadzor“.

Praėjusią savaitę „Roskomnadzor“ apkaltino JAV technologijų milžinę „Google“ ir jos vaizdo įrašų platformą „YouTube“ „teroristine“ veikla, žengdama pirmąjį žingsnį link galimo uždraudimo.

Rusija jau užblokavo prieigą prie kitų pasaulinių technologijų bendrovių, įskaitant „Facebook“, „Twitter“ ir „Instagram“, o taip pat kelių nepriklausomų žiniasklaidos priemonių.

Anksčiau „ekstremistine veikla“ tarnyba apkaltino amerikiečių bendrovę „Meta“, kuriai priklauso „Facebook“ ir „Instagram“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius