-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo komisijos vadovas kviečia tarptautines organizacijas dalyvauti tyrime dėl LRT

Laikinosios Seimo komisijos vadovas „valstietis“ Arvydas Nekrošius kviečia tarptautines žiniasklaidos ir transliuotojų organizacijas deleguoti savo atstovus dalyvauti tyrime dėl Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) finansų skaidrumo.
LRT lenta ant pastato
LRT lenta ant pastato / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

A.Nekrošius teigia, kad tarptautinių stebėtojų dalyvavimas komisijos posėdžiuose „užkirstų kelią įvairioms manipuliacijoms, neva komisija siekia kištis į LRT laidų turinį“.

Kvietimai stebėtojo teisėmis dalyvauti komisijos posėdžiuose išsiųsti Europos transliuotojų sąjungai (The European Broadcasting Union, EBU) ir žiniasklaidos laisvę ginančiai organizacijai „Reporteriai be sienų“ (Reporters Without Borders / Reporters Sans Frontieres).

EBU atstovai vasarį Seimo Kultūros komiteto posėdyje išsakė nuogąstavimus, kad politikų tyrimas dėl LRT gali pakenkti visuomeninio transliuotojo nepriklausomumui. Organizacijos atstovė Radka Bečeva tuomet teigė, kad LRT atskaitingumą turėtų užtikrinti speciali institucija, o Seimo komisija gali daryti politinį spaudimą.

Anot A.Nekrošiaus paskelbto pranešimo, tarptautiniai stebėtojai bus kviečiami išsakyti savo nuomonę dėl visuomeninio transliuotojo atvirumo bei finansinio atskaitingumo visuomenei, pasidalyti ekspertine nuomone bei patirtimi.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Arvydas Nekrošius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Arvydas Nekrošius

Kartu su kvietimu tarptautinėms organizacijoms išsiųstas Seimo nutarimas, kuriame Seimas laikinajai komisijai suformulavo tyrimo užduotis, susijusias su LRT ūkine ir finansine veikla.

Seimas gruodžio pabaigoje sudarė laikinąją tyrimo komisiją aiškintis, ar nacionalinis transliuotojas tinkamai leidžia biudžeto lėšas. Komisija atlikti tyrimą turi iki birželio 1 dienos.

Tyrimo kritikai šios komisijos sudarymą vadina spaudimu žiniasklaidai ir kerštu žurnalistams už keliamus „valstiečiams“ nepatogius klausimus. Komisijos iniciatoriai pabrėžia ketiną aiškintis išskirtinai LRT finansus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius