-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas: Žinių radijas neturi teisės transliuoti Klaipėdoje ir Raseiniuose

Laiku ir tinkamai nepranešęs apie akcininkų pasikeitimą, Rakauskų šeimos valdomas Žinių radijas neturi teisės transliuoti programų Klaipėdoje ir Raseiniuose, galutinai nutarė teismas. Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) skelbs naujus programų transliavimo konkursus šiuose miestuose.
Radijas
Radijas / 123rf.com nuotr.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) sausio 30 dieną pripažino teisėtu LRTK sprendimą panaikinti licencijas. Teismas atmetė Žinių radijo skundą ir paliko nepakeistą Vilniaus apygardos administracinio teismo nutartį.

Pasak LRTK Teisės skyriaus vedėjos Gintarės Ivanauskaitės, LVAT nutartis įsigaliojo nuo paskelbimo dienos, kartu atnaujintas komisijos sprendimo galiojimas, todėl Klaipėdoje ir Raseiniuose bus skelbiami nauji radijo programų transliavimo konkursai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gintarė Ivanauskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gintarė Ivanauskaitė

„Komisija kreipėsi į Ryšių reguliavimo tarnybą, kad būtų panaikinti leidimai (Žinių radijui – BNS) naudoti atitinkamus dažnius. Kai tai bus padaryta, bus galima organizuoti naujų konkursų procedūras“, – BNS sakė G.Ivanauskaitė.

Licenciją transliuoti programą „Easy FM“ Klaipėdoje Žinių radijas gavo 2016-ųjų vasarį, o Raseiniuose – birželį. Teikdamas paraiškas konkursui, Žinių radijas nurodė, kad jo kontrolinis akcijų paketas priklauso bendrovei SSPC, nors vėliau paaiškėjo, kad dar 2015-ųjų balandį be LRTK pritarimo jis buvo perleistas bendrovei „Litvalda“.

Žinių radijas teismui tvirtino, kad akcijų savininko pasikeitimas buvo formalus, nes SSPC ir „Litvaldą“ valdo Rakauskų šeima, be to, konkurso metu bendrovė apie akcininkų pasikeitimą nežinojo. Tačiau, anot LVAT, tuomet galioję teisės aktai LRTK nesuteikė galimybės priimti kitokį sprendimą.

„Nuo 2015 metų spalio 1 dienos Komisija neteko galimybės spręsti, ar šiais atvejais licencijos galiojimas naikintinas, ar ne. (...) Komisija turėjo ne teisę, bet pareigą panaikinti licencijos galiojimą (...) Šiuo atveju teisinės reikšmės neturi faktinė aplinkybė, ar licencijos turėtojas žino, ar nežino apie paraiškoje pateikiamų duomenų neteisingumą“, – rašoma teismo nutartyje.

Registrų centro duomenimis, 2017-ųjų pabaigoje didžiausia Žinių radijo akcininkė buvo „Litvalda“, valdanti 65,34 proc. įstatinio kapitalo. SSPC valdė 34,5 proc., „American Equitable Finance Corporation“ – 0,2 proc. akcijų. „Litvaldos“ akcininkai yra Augustinas ir Dalė Rakauskai, SSPC – Artūras Rakauskas.

Žinių radijo pajamos 2017 metais siekė 604,3 tūkst. eurų (34,2 proc. daugiau nei 2016-aisiais), bendrovė patyrė 183,7 tūkst. eurų nuostolių (3 kartus mažiau).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius