Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Televizijų vadovas Pierre'as Danonas: norėdami išlikti turime išmokti veikti internete

Jau kurį laiką sklando kalbos apie artėjančią televizijų mirtį, ir tapo savotiška mada sakyti, kad nežiūri televizijos. Vis dėlto prancūzų verslininkas Pierre'as Danonas, šiuo metu esantis „All Media Baltics“, valdančios „TV3“, „TV6“, „TV8“ ir „Viasat“ televizijos kanalus Vilniuje, vadovas sako nėra toks pesimistas.
Pierreas Danoneas
Pierreas Danoneas
Temos: 2 TV3 Televìzija

Vilniuje, parodų centre „Litexpo“ vykstančiame modernių technologijų ir verslumo renginyje #Switch! pranešimą apie televizijos iššūkius skaitmeniniame pasaulyje skaitęs pranešimą P.Danone teigė, kad dar yra pakankamai laiko televizijos pasiruošti tinkamai dirbti internete.

Jo teigimu, skaitmenizacija sukėlė nemažai problemų nusistovėjusiems žiniasklaidos modeliams. Reklamos vis daugiau yra perkama internetinėje erdvėje, žmonės telefonų ir kompiuterių pagalba gali žiūrėti televiziją kur tik nori ir kada nori, o dėl dirbtinio intelekto algoritmų žmonėms gali būti pasiūlytas tik jiems aktualus turinys.

„Pasaulis keičiasi, skaitmenines technologijas naudoja vis didesnė dalis žmonių. Žiniasklaida šiuo metu turi kelias išeitis – ji gali nieko nedaryti, ji gali pradėti veikti arba ji gali transformuotis. Prieš penkiolika metų kai kurie laikraščiai pasirinko pirmą variantą. Šiandien jie yra mirę“, – 15min teigė „All Media Baltics“ Vilniaus direktorius.

Kaip manote, ar ateityje mums reikės tokio dalyko kaip televizijos kanalas. Vaizdo įrašų dalinimosi platformos jau dabar turi daug daugiau įrašų. Kodėl žiūrovas turėtų rinktis televiziją, o ne kitą platformą?

– Prieš 15 metų žmonės Baltijos valstybėse praleisdavo vidutiniškai 3,5 valandos per parą žiūrėdami televiziją. Šiandien jie praleidžia tiek pat laiko, nepaisant fakto, kad interneto vartotojų skaičius per tą laikotarpį pakilo nuo 20 iki 70 procentų, ir nepaisant to, kad atsirado „YouTube“, „Instagram“ ar „Facebook“.

Dažnai sakoma, jog televizijos žiūrėjimas senų žmonių užsiėmimas, tačiau tyrimai rodo, kad daugiau nei 80 procentų aštuoniolikamečių vis dar žiūri televiziją. Televizija vis dar išlieka stipri medija, tačiau ji turi vystytis ir internete.

Bet atsiranda vis daugiau profesionalių vaizdo įrašų kūrėjų, kurie nusprendžia pasidalinti savo produktu vaizdo įrašų dalinimosi platformose užuot parduodami juos televizijai. Ar tai nereiškia, kad ilgainiui platformose bus daugiau aukštos kokybės turinio nei televizijose?

– Mes kviečiame žmones iš socialinių tinklų į „TVPlay“, kad jie naudotųsi ja kaip platforma ir keltų įrašus. Didžiausias klausimas yra tai, kuri platforma taps patraukliausia turinio kūrėjams. Bet televizijos kanalų platformos internete turės pranašumą, nes ten bus ne tik pramoginės ar žinių laidos. Ten bus tiesioginės transliacijos, tarkim, sporto renginiai, koncertai, „YouTube“ to nėra. Mes manome, kad laimės tie, kurie sugebės geriau viską apjungti.

Kodėl turinio kūrėjai turėtų kelti savo darbus į televizijos platformas, o ne į, tarkime, didesnę auditoriją turinčią „YouTube“?

– Yra daug priežasčių. Visų pirma auditorijos įtraukimas. Kai naršau „YouTube“, aš turiu įprotį prasukti arba perjungti įrašą, o internetinėje televizijoje yra tendencija, jog žmonės žiūri įrašą iki pat pabaigos. Bet aš nesakau, kad jie neturėtų kelti savo laidų į „YouTube“. Jeigu būčiau prodiuseris, norėčiau, kad mano laidos būtų išplatinamos kuo platesnei auditorijai. Mes neturime stengtis būti vieninteliai, mes turime būti vieni iš geriausių ir suteikti tai, ko negali kiti.

Kai kurie ekspertai pastebi, kad žiniasklaida internete pamažu taps mokama. Kaip manote, ar tas pats laukia ir televizijos?

– Tai yra teisinga. Tai – hibridinis verslo modelis. Internete visada buvo ir bus nemokamo turinio. Būtent tai ir traukia žmones, bet dalis išskirtinio turinio gali būti mokama. Tai lygiai tas pats, kas padaryta su spauda. Yra leidiniai, kurie dalį tekstų leidžia skaityti nemokamai, bet jeigu nori skaityti geresnius tekstus, turi susimokėti. Manau, kad tai taps įprasta internete, pavyzdžiui, mes turime „TVPlay“, kuris yra nemokamas ir turime „TVPlay Premium“, kuriame daugiau aukštos kokybės turinio, bet jis mokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius