Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TOP 70 verslo atstovų: kurie ekspertai ir vadovai šiemet dažniausiai minėti žiniasklaidoje

Pirmąjį šių metų ketvirtį Lietuvos žiniasklaidoje iš verslo atstovų labiausiai minėti prekybos tinklų komunikacijos specialistai ir žinomiausi šalies ekonomistai, o tarp dažniausiai cituotų vadovų atsiduria telekomunikacijų, vaistinių ir prekybos tinklų generaliniai direktoriai. Ekspertai tvirtina, kad tai lemia tiek pačių asmenybių proaktyvus bendravimas, tiek ir didžiausių Lietuvos įmonių pastangos matytis viešojoje erdvėje.
Labiausiai cituoti įmonių atstovai
Daugiausiai žiniasklaidoje 2022 m. I pusmetį minėti verslo atstovai / 15min nuotr.

Daugiausia kartų žiniasklaidoje paminėtos prekybos tinklų komunikacijos vadovės ir bankų ekonomistai: sąrašo viršūnėje – „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė (3497 kartus), toliau rikiuojasi „Swedbank“ ekonomistas Nerijus Mačiulis (2459) ir „Maxima“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė (2448).

Ketvirtoje vietoje – „Luminor“ ekonomistas Žygimantas Mauricas (2270), o sąrašą užbaigia SEB ekonomistas Tadas Povilauskas (2149).

Tai atskleidė žiniasklaidos stebėsenos ir analizės įmonės „Mediaskopas“ tyrimas, išanalizavus beveik 510 tūkst. Lietuvos žiniasklaidoje paskelbtų publikacijų, televizijos bei radijo laidų ir žinių reportažų. 15min užsakymu, „Mediaskopas“ ištyrė visų verslo ir pramonės bendruomenės atstovų paminėjimus visuose Lietuvos žiniasklaidos kanaluose pirmąjį 2022 m. ketvirtį.

„Dar kartą įsitikinome, kad matomumą verslo bendruomenėje pirmiausiai lemia pačių jos atstovų proaktyvus bendravimas su visuomene ir žurnalistais. Devyni iš pirmojo matomiausių verslo atstovų dešimtuko – kaip tik tokie“, – 15min tvirtino „Mediaskopas“ verslo plėtros vadovas Aidas Petrošius.

Asmeninio archyvo nuotrauka/Aidas Petrošius, „Mediaskopas“ verslo plėtros vadovas
Asmeninio archyvo nuotrauka/Aidas Petrošius, „Mediaskopas“ verslo plėtros vadovas

Rinkodaros ekspertas Linas Šimonis priduria, kad šiuos ekspertus sąrašo viršūnėje matome ir dėl to, kad kai kurie dalykai, kaip pinigai, kainos, visuomenei yra visada įdomūs.

„Mums nuolat įdomu kainos, tam tikrų prekių pasiūla ar trūkumas, todėl sąraše ir matome tuos žmones, kurie apie tai kalba ir aiškina – tiek prekybos tinklų atstovus, tiek ekonomistus“, – 15min teigė L.Šimonis.

Kita kategorija, pasak A.Petrošiaus – verslo ir pramonės asociacijų vadovai, komentuojantys ekonomikos aktualijas ar darantys įtaką politikams visos savo atstovaujamos industrijos vardu.

Visas TOP70 labiausiai žiniasklaidoje paminėtų verslo lyderių sąrašas ir TOP10 daugiausiai cituotų įmonių vadovų sąrašas – tik prenumeratoriams.

Asocijuotų struktūrų komunikacinė galia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius