-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Traukiasi ketvirtį amžiaus prie „Vanity Fair“ vairo stovėjęs Graydonas Carteris

„Vanity Fair“ redaktorius Graydonas Carteris, ryški figūra Niujorko įžymybių sluoksniuose ir senas prezidento Donaldo Trumpo kritikas, ketvirtadienį paskelbė, kad po 25 metų darbo šiame kultūros žurnale išeina.
Graydonas Carteris
Graydonas Carteris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Graydonas išeina iš žurnalo po 25 metų, (bet), laimei, žinome, jog tai nebus paskutinis kartas, kai mes apie jį girdime“, – sakoma „Vanity Fair“ atsisveikinimo žinutėje.

68 metų G.Carteris laikraščiui „The New York Times“ sakė: „Noriu išeiti, kol žurnalas yra viršūnėje. Noriu išeiti, kol jis yra gyvybingas – ir skaitmeniniame pasaulyje, ir spausdintiniame.“

Kaip vieno prestižiškiausių grupės „Conde Nast“ leidinių vadovas, G.Carteris daug metų buvo ryški figūra Niujorko ir Holivudo elite.

G.Carterio vadovaujamas „Vanity Fair“ garsėjo prašmatniais vakarėliais, spausdinamais garsių rašytojų ir fotografų darbais, tiriamosios žurnalistikos straipsniais.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Vanity Fair“ viršelis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Vanity Fair“ viršelis

„Vanity Fair“ pirmasis atskleidė Votergeito skandalo šaltinio „Gili gerklė“ tapatybę, išspausdino skandalingą nuogos besilaukiančios aktorės Demi Moore nuotrauką.

Gruodžio mėnesį, po tuomet dar tik išrinktojo prezidento D.Trumpo tviterio žinutės, kuria jis atsakė į neigiamą jo restorano „Trump Grill“ įvertinimą, „Vanity Fair“ prenumeratorių skaičius išaugo šimteriopai.

„Ar kas žiūrėjo į tikrai prastus žurnalo @VanityFair skaičius. Smukimas, didelės bėdos, miręs! Graydonas Carteris, jokio talento, išlėks!“ – tuomet rašė D.Trumpas.

Tačiau šių dviejų vyrų nesantaika prasidėjo dar 1988 metais, kai G.Carteris straipsnyje žurnale „Spy“ D.Trumpą pavadino „vulgariu trumpapirščiu“.

2012 metais D.Trumpas „Twitter“ parašė: „Negaliu sulaukti, kol „Vanity Fair“ užsilenks, kas, vadovaujant Graydonui Carteriui, turbūt įvyks greitai.“ Vėliau D.Trumpas šį žurnalistą pavadino nevykėliu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas

G.Carteris skolingas neliko. 2015 metais jis rašė: „Nesuskaitoma daugybė Donaldo Trumpo vulgarybių, kurių pavyzdžiai šiais laikais kasdien pasakojami interneto ir pirmuosiuose (laikraščių) puslapiuose, nėra naujiena tiems iš mūsų, kurie kokį nors laiko tarpą gyveno pavėjui nuo jo.“

Redaktorius sakė, kad D.Trumpas taip niekada ir neatsigavo nuo įžeidimo „vulgarus trumpapirštis“ ir kad jis kartkartėmis vis gauna D.Trumpo laiškų su reakcija į šį apibūdinimą.

Voke, pasak G.Carterio, „nuolat būna jo nuotrauka, paprastai – iš kokio žurnalo išplėštas lapas (ir) ant visų jis būna auksiniu (rašikliu) „Sharpie“ apibrėžęs savo ranką, narsiai bandydamas akcentuoti savo pirštų ilgį“.

G.Carteris, kuris vadovavimą „Vanity Fair“ perėmė iš Tinos Brown, savo darbą žurnale turi baigti gruodį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius