Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už projektą „Galia nugalėti“ – tarptautinis apdovanojimas lietuviams žurnalistams

Dokumentinis agentūros „Nanook“ projektas „Galia nugalėti“, pasakojantis apie Lietuvos parolimpiečius, įvertintas kaip geriausias tarptautinis 2016 metų multimedijos žurnalistikos darbas „New Media Writing“ konkurse. Apdovanojimus organizavo Bornmuto universitetas ir labdaros kompanija „if:book UK“ Didžiojoje Britanijoje.
Fotografija iš projekto „Galia nugalėti“
Fotografija iš projekto „Galia nugalėti“ / Bertos Tilmantaitės/„Nanook“ nuotr.

Lietuvių darbas, kuris buvo publikuotas 15min, nugalėjo tarptautinių žurnalistikos projektų kategorijoje, skirtoje istorijoms, pateiktoms inovatyvia skaitmenine forma. Prizą šiai kategorijai įsteigė kompanija „Gorkana“.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Galia nugalėti“: Lietuvos parolimpiečių istorijos

Vienas pagrindinių konkurso reikalavimų – išnaudoti skaitmeninių medijų technologines galimybes ir papasakoti istoriją tokiu būdu, kokiu negalėtų tradicinės žiniasklaidos priemonės.

Eglės Plytnikaitės iliustr./Iliustracija iš projekto „Galia nugalėti“
Eglės Plytnikaitės iliustr./Iliustracija iš projekto „Galia nugalėti“

Pasak konkurso organizatorių, įteiktas prizas – tai paskata toliau ieškoti naujoviškų sprendimų, siekiant sujungti rašto žodį ir naująsias medijas. Ši kategorija Bornmuto universiteto organizuojamame kasmetiniame konkurse atsirado pirmą kartą.

Pats multimedijos projektas „Galia nugalėti“ buvo pradėtas kurti 2016 metų liepos mėnesį, kuomet Lietuvos parolimpiečiai ruošėsi žaidynėms Rio de Žaneire. Prieš sportininkams išvykstant į varžybas, „Nanook“ agentūros žurnalistai Berta Tilmantaitė, Sofija Korf, Karolis Pilypas Liutkevičius ir Mindaugas Drigotas pradėjo jų pasiruošimo dokumentavimo darbus. Buvo siekiama ne tik užfiksuoti jų treniruotes, papasakoti asmenines istorijas, bet ir įsigilinti į neįgaliųjų žmonių problemas Lietuvoje.

Rugpjūtį surinkta informacija virto interaktyviu multimedijos projektu, kurį sudarė tekstai, nuotraukos, iliustracijos, informacijos vizualizacijos ir video pasakojimai. Projektas „Galia nugalėti“ buvo publikuojamas naujienų portale 15min ir „Nanook“ tinklalapyje.

„Nanook“ komanda apdovanojimų ceremonijoje dalyvavo virtualiai – transliaciją internetu buvo galima stebėti gyvai, o tiesioginiu video skambučiu organizatoriai susisiekė ir su viena iš projekto kūrėjų Berta Tilmantaite.

Gabrielės Stravinskaitės nuotr./„Nanook“ komandos nariai
Gabrielės Stravinskaitės nuotr./„Nanook“ komandos nariai

Organizacijos „Gorkana“ naujienų ir turinio skyriaus direktorius Philipas Smithas, paskelbęs laimėtojus, sveikino „Nanook“ komandą ir sakė esąs susižavėjęs visais Lietuvos parolimpiečiais bei jų istorijomis.

P.Smithas klausė B.Tilmantaitės apie projekto įgyvendinimą, temą ir ką komandai reiškia šis apdovanojimas. „Simboliška, kad parolimpiečiai iš žaidynių Lietuvai parvežė net du aukso ir vieną sidabro medalį. Su šiuo projektu mūsų komanda jau irgi laimėjo du pirmos ir vieną antros vietos apdovanojimus, ir nors jie neprilygsta Parolimpiniams medaliams, džiaugiamės, jog projektas yra matomas bei vertinamas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Šitaip neįgaliųjų bei neįgaliųjų sporto problemos sulaukia daugiau dėmesio, diskusijų ir, tikėkimės, sulauks pokyčių,“ – sakė B. Tilmantaitė.

Projektas „Galia nugalėti“ prieš tai buvo įvertintas 2016 m. Metų sportininkų ir žurnalistų apdovanojimuose – jis buvo pripažintas kaip „Geriausias metų sporto vaizdo reportažas“ ir užėmė antrąją vietą „,Metų sporto iniciatyvos“ nominacijoje.

Bertos Tilmantaitės/„Nanook“ nuotr./Lietuvos Parolimpiečiai
Bertos Tilmantaitės/„Nanook“ nuotr./Lietuvos Parolimpiečiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius