Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„YouTube“ pašalino rusiškos propagandos televizijos kanalus iš platformos

Socialinis tinklas ir vaizdo įrašų dalijimosi platforma „YouTube“ pašalino platformoje veikusių Lietuvos radijo ir televizijos komisijos sustabdytų rusų kalba retransliuojamų televizijos kanalų: „Rossija 24“, „NTV Mir“, „Belarus 24“, „PBK Lietuva“, „TVCi“, „MIR24“ ir „RBK-TV“ paskyras, praneša Lietuvos radijos ir televizijos komisija (LRTK).
„Youtube“
„Youtube“ / 123RF.com nuotr.

„Nustačiusi grėsmę nacionaliniam saugumui keliančią skleidžiamą informaciją, karo ir tautinės neapykantos kurstymą, tendencingos dezinformacijos skleidimą bei atsižvelgdama į informacinio karo keliamą grėsmę, 2022 m. vasario 26 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija kreipėsi į „YouTube“ – didžiausią vaizdo dalijimosi platformą dėl rusų kalba retransliuojamų Lietuvoje propagandinių Kremliaus kanalų pašalinimo iš šios platformos“, – rašoma komisijos pranešime.

Praėjusią savaitę LRTK administracijos, atlikusios monitoringą, siūlymu priimtas sprendimas drausti „Belarus 24“, „NTV Mir“ „RTR Planeta“, „Rossija 24“, „PBK“, „TVCI“, retransliacijas. Pirmadienį priimtas sprendimas penkeriems metams stabdyti ir „MIR24“ ir „RBK-TV“ priėmimą Lietuvoje.

Tokių veiksmų imtasi po to, kai vasario 24 d. Rusija įsiveržė į Ukrainą. Per rusiškus televizijos kanalus skleidžiama propaganda dėl vykstančio karo Ukrainoje, Rusijos veiksmai šios šalies žiniasklaidoje vadinami „specialia karine operacija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius