Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Žiniasklaidai paskirstyta 2,6 mln. eurų parama

Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas (SRTRF) paskirstė 2 mln. 578 tūkst. eurų paramos nacionalinei, regioninei ir kultūrinei žiniasklaidai – daugiau nei trečdalį prašytų lėšų.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Pasak fondo, 2020-ųjų konkurse parama skirta 311 projektų – internetinių ir tradicinių leidinių, radijo ir televizijos laidų. 53 leidiniai, kuriuose bus vykdomi valstybės paramą gavę projektai, užprenumeruoti šalies bibliotekoms.

Bendra paramos suma nesikeičia nuo pernai metų. Regioninei spaudai, įskaitant leidinių prenumeratas, skirti 645 tūkst. eurų, kultūrinei žiniasklaidai su prenumerata – 644 tūkst. eurų., nacionalinei spaudai – 637 tūkst. eurų.

Nacionaliniams radio ir televizijos projektams – 408 tūkst., regioniniams – beveik 204 tūkst. eurų. Dar 414 tūkst. paskirstyta internetinei žiniasklaidai.

Kaip ir kasmet, paraiškas vertino ekspertų grupės, kurias sudarė po penkis ekspertus – patyrę žurnalistai, mokslininkai, meno ir kultūros profesionalai. Atsižvelgdama į ekspertų išvadas ir siūlymus, galutinį sprendimą priėmė septynių asmenų Fondo taryba.

Paramos skirstymą ne kartą kritikavo kultūrinė žiniasklaida, pasigendanti aiškumo ir skaidrumo atrankos kriterijuose. Seime šiuo metu svarstomos Visuomenės informavimo įstatymo pataisos, numatančias naikinti SRTRF ir vietoj jo steigti naują fondą.

Vyriausybė pernai prilygino kultūrinius leidinius ir projektus visuotinės ekonominės svarbos paslaugoms – tai leido padidinti galimos paramos leidiniams per trejus metus ribą nuo 200 tūkst. eurų iki 500 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius