Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žurnalistų teisių gynėjai pasmerkė naująjį Egipto žiniasklaidos įstatymą

Žurnalistų teises ginanti organizacija „Reporters Without Borders“ (RSF) pirmadienį pasmerkė naująjį Egipto žiniasklaidos įstatymą kaip „prievartavimą“ ir mėginimą nutildyti šalies paskutines likusias nepriklausomas žiniasklaidos priemones.
Egipto vėliava
Egipto vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot RSF, praėjusį mėnesį įsigaliojus šiam įstatymui, interneto laikraščiams dabar tenka registruotis ir mokėti už licencijas lupikiškus mokesčius. Organizacijos teigimu, tinklalapiai už registraciją turi mokėti apie 26 tūkst. eurų, o už įstatymo nesilaikymą jiems skiriamos iki penkių kartų didesnės baudos.

Kaip teigia RSF atstovė Sophie Anmuth, naujasis „įstatymas tolygus prievartavimui, nes žurnalistams dabar tenka mokėti už tai, kad dirbtų“.

Plačia kampaniją prieš disidentus vykdantis Kairas jau užblokavęs šimtus svetainių, tarp kurių yra ir kelių nepriklausomų žiniasklaidos priemonių tinklalapių. Visos pagrindinės Egipto žiniasklaidos priemonės palaiko vyriausybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius