Daugiau straipsnių

Juodasis penktadienis – ankstyvas pasiruošimas Kalėdoms: kokiais išmaniaisiais įrenginiais nustebinti artimuosius?

Šaltinis:
Reklama
Turinio kontrolė – užsakovo rankose, redakcija neprisidėjo prie turinio kūrimo

Besibaigiant lapkričiui ir šventiškai imant puoštis miestų gatvėms bei parduotuvių vitrinoms, pradedame galvoti apie Kalėdas bei planuoti dovanų sąrašą. Kalėdinės karštinės pradžią pažymi juodasis penktadienis, jau tapęs viena laukiamiausių apsipirkimo švenčių per visus metus ir Lietuvoje. Pasak Arnoldo Lukošiaus, „Tele2“ Inovacijų eksperto, visą savaitgalį besitęsiantys išpardavimai tampa puikia proga nustebinti išmaniaisiais įrenginiais. Ekspertas pataria pasidairyti į specialius pasiūlymus tiek aukštesnės, tiek ekonominės klasės įrenginiams.

Kalėdos

Tapo pasiruošimu Kalėdoms

Juodojo penktadienio ištakos siekia XX a. vidurį ir atsirado JAV, Filadelfijoje. Ši frazė praėjusio amžiaus viduryje buvo pavartota net keliems skirtingiems įvykiams apibūdinti, tačiau labiausiai siejama su Filadelfijos miesto policijos pareigūnais. Jie juoduoju penktadieniu pavadino chaotiškas ir perpildytas eismo sąlygas, susidariusias kitą dieną po Padėkos dienos, kai būriai priemiesčių pirkėjų ir turistų užplūdo gatves, ieškodami geriausių šventinių pasiūlymų.

„Laikui bėgant šis terminas įgavo pozityvesnį atspalvį. Mažmeninės prekybos įmonės ėmė suvokti, kad diena po Padėkos dienos gali tapti neoficialia kalėdinio apsipirkimo sezono pradžia. Tai buvo ta akimirka, kai parduotuvės iš finansiškai nuostolingos veiklos pereidavo į pelningą. Šis terminologijos pokytis atspindėjo šventinio apsipirkimo sezono optimizmą ir lūkesčius“, – sako A.Lukošius.

„Tele2“ nuotr./Tele2 akcijos
„Tele2“ nuotr./Tele2 akcijos

Netrukus juodasis penktadienis tapo tarptautiniu apsipirkimo renginiu, besitęsiančiu ir visą savaitgalį, kuriame dalyvauja žmonės bei verslai visame pasaulyje, o skaitmenizacijos eroje specialūs pasiūlymai persikėlė ir į internetines parduotuves.

„Įsigyti pigesnių prekių jau galima ir nepaliekant namų. Taip išvengsite automobilių spūsčių ir padidėjusių žmonių srautų parduotuvėse. Juodasis penktadienis iš tiesų gali jums padėti išvengti paskutinės minutės pirkinių, skubėjimo bei rinktis iš ypač plataus prekių asortimento“, – tikina ekspertas.

Išmanūs įrenginiai – pigiau

Pasak A.Lukošiaus, per juodąjį penktadienį specialias kainas siūlo įvairūs verslai – pigiau galima įsigyti ne tik drabužių, namų apyvokos, vaikų prekių, bet ir elektroninių prietaisų ar išmaniųjų įrenginių.

„Per Kalėdas žmonės įprastai būna dosnūs vieni kitiems ir nori nustebinti artimuosius jiems aktualiomis dovanomis, bet ne ką mažiau svarbu ir sutaupyti. Jei, pavyzdžiui, norite artimam žmogui nupirkti išmanųjį telefoną ar belaides ausines, juodasis penktadienis tampa puikia proga pasiruošti šventiniam laikotarpiui ir įsigyti šiuos daiktus gerokai pigiau“, – sako ekspertas.

„Tele2“ nuotr./Tele2 akcijos
„Tele2“ nuotr./Tele2 akcijos

Jis dalijasi patarimais, kokius išmanius įrenginius verta įsigyti per juodąjį penktadienį bei pasinaudoti specialiais „Tele2“ pasiūlymais.

„Samsung Galaxy Flip 5 5G“. Jei save ar artimą žmogų Kalėdų proga norite nudžiuginti išskirtiniu įrenginiu, padovanokite „Samsung Galaxy Flip 5 5G“. Kompaktiškas išmanusis pasižymi 6,7 colių vidiniu ekranu, tačiau susilenkia perpus ir telpa į mažą kišenę. Skambinti, susirašinėti, valdyti muziką, žiūrėti „YouTube“ klipus galima ir neatvertus telefono.

Išmaniajame integruota ypatinga kameros funkcija, kuri padeda iš tolo nustatyti reikiamą kampą, o portreto režimas užfiksuoja ir smulkias detales. Galingas procesorius užtikrina sklandesnę ir spartesnę grafiką ir našumą, itin talpi baterija leidžia ilgiau naršyti, dirbti ir žaisti.

„Tele2“ nuotr./Samsung Galaxy Flip 5 5G
„Tele2“ nuotr./Samsung Galaxy Flip 5 5G

„Samsung Galaxy Buds2. Muzikos mylėtojus galite nustebinti aukštos kokybės belaidėmis ausinėmis. Nepaisant savo kompaktiško ir minimalaus dizaino, „Samsung Galaxy Buds2“ ausinės savyje talpina profesionalų sukurtą kokybę. Pažangūs sprendimai garantuos kokybišką skambesį. Be to, pasinaudoję ausinėse veikiančia garso blokavimo technologija galėsite reguliuoti ir pašalinti net iki 98 proc. foninio triukšmo.

„Tele2“ nuotr./Samsung Galaxy Buds2
„Tele2“ nuotr./Samsung Galaxy Buds2

„Xiaomi Redmi Note 12 Pro“. Aukštą įrenginio kokybę galima gauti ir už nedidelę kainą. „Redmi Note 12 Pro“ turi 108 megapikselių pagrindinę kamerą, aukštos raiškos redagavimo funkciją, kuri gali automatiškai apkarpyti kadrą. Dėl sertifikuotos erdvinio garso technologijos sukuriama kokybiška garso ir vaizdo patirtis su dideliu dinaminiu diapazonu ir itin plačia spalvų gama. Sklandų naudojimą užtikrina dažno atnaujinimo ekranas, įrenginys taip pat pasižymi talpia baterija su greituoju įkrovimu.

„Tele2“ nuotr./Xiaomi telefonai
„Tele2“ nuotr./Xiaomi telefonai

„Xiaomi Redmi 12. Lengvas ir plonas „Xiaomi Redmi 12“ – itin patogus laikyti rankoje. Išmanusis turi fokusavimo technologiją „ProFocus“, įdiegtą objekto pažinimo ir sekimo algoritmą, kuris leidžia judančius objektus užfiksuoti aiškiau. Dėl dirbtinio intelekto algoritmų ir vaizdo fiksavimo technologijos, raiškiai filmuoti bei fotografuoti su šiuo įrenginiu galima ir tamsoje. Telefonas pasižymi ir funkcionalia 50 MP raiškos pagrindine kamera, didelį ir sklandų 6,79 colių raiškos aukšto atnaujinimo dažnio ekraną ir talpią bateriją, kurios pakaks daugiau nei parai.

„Tele2“ nuotr./iPhone 15
„Tele2“ nuotr./iPhone 15

„iPhone 15. Jei norite artimą žmogų nustebinti aukštos klasės išmaniuoju telefonu, galite jam įteikti naujausią „Apple“ flagmaną – „iPhone 15“ telefoną. Jame integruota pažangi kamerų sistema ir „Dynamic Island“ funkcija, kuri anksčiau buvo prieinama tik „Pro“ versijoje. Galinga pagrindinė kamera leidžia daryti didelės raiškos nuotraukas, o dvigubo teleobjektyvo parinktis suteikia naudotojams tris optinio priartinimo lygius. Įrenginiuose taip pat integruotas naujos kartos procesorius, užtikrinantis galingą našumą, taip pat universali USB-C jungtis, patobulinta „Find My friends“ ir kitos funkcijos.