-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vikipedija nustatys naują kovos su „toksišku elgesiu“ taisyklę

Vikipedija siekia sukurti naują elgesio kodeksą, siekiant kovoti su tuo, ką įmonė pavadino kai kurių redaktorių „toksišku elgesiu“.
Vikipedija
Vikipedija / imago images / Future Image / Scanpix nuotr.

Svetainę valdanti organizacija „Wikimedia Foundation“ balsavo dėl naujų priemonių, kurios bus parengtos iki metų pabaigos, skelbia BBC.

Vikipediją rašo ir atnaujina visi norintys, jie tampa puslapio redaktoriais. Daugelis, ypač moterys ir LGBT bendruomenės nariai, skundėsi dėl kitų redaktorių piktnaudžiavimo ir priekabiavimo.

„Turime dirbti kartu, kad sukurtume saugią, įtraukiančią kultūrą, kurioje visi jaučiasi laukiami, kad jų indėlis yra vertinamas ir kad jų perspektyva yra svarbi“, – sakė „Wikimedia“ fondo vyriausioji vykdančioji direktorė Katherine Maher.

Į privalomą narių elgesio kodeksą bus įtrauktas blokavimas ar prieigos apribojimas redaktoriams, kurie pažeidžia sąlygas. Taip pat įrašai galės būti peržiūrimi atbuline tvarka.

Vikipedija tapo vienu iš didžiausių informacijos šaltinių internete, tačiau skundai dėl lyčių disbalanso į platformą plūsta beveik dešimtmetį.

Vikipedija nėra toks oficialus socialinis tinklas kaip „Facebook“ ar „Twitter“. Bet jos redaktoriai gali bendrauti tarpusavyje ir pakeisti puslapio turinį po to, kai jis buvo parašytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius