Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Salotų barui Vilniuje dizainerių įvertinimas

Ar įsivaizduojate tokį salotų barą, kuriame greitą ir sveiką maistą galėtumėte užsisakyti iš savo automobilio, kaip ir įprastame greito maisto restorane? Tokią svajonę puoselėja neseniai Vilniuje duris atvėrusio salotų baro „Fresh Post“ vadovė Inga Tribuišienė.
Salotų barui „Fresh Post“ Vilniuje – dizainerių įvertinimas
Salotų barui „Fresh Post“ Vilniuje – dizainerių įvertinimas / P. Gvildžio nuotr.

Ypatingai ruošiamos salotos

„Fresh Post“ ruošiamų salotų receptūra ir paruošimo būdas nėra atsitiktiniai. Unikali čia ruošiamo maisto savybė yra ta, kad visos maisto medžiagos yra plaunamos arba kitaip apdorojamos, naudojant šarminį jonizuotą vandenį. Tai padeda pagerinti ruošiamo maisto kokybę ir skonines savybes.

Kita ypatinga salotų paruošimo savybė slypi receptūros planavime. Visoms salotoms reikia pereiti kelis etapus, kol jos pasiekia klientą.

„Mūsų salotų receptus kuria virtuvės šefas Rytis Juknevičius, kuris turi didelę patirtį ir yra baigęs kulinarijos mokslus Švedijoje. Salotos nėra paruoštos atsitiktinai, visi produktai yra suderinti tarpusavyje, siekiant geriausiai atskleisti produktų skonines savybes. Taip pat salotos turi pereiti ir dietologų įvertinimą. Jie patikrina ar produktai dera tarpusavyje ir ar jų deriniai neapsunkins skrandžio ir tik tada mes atiduodame salotas vertinti klientams“, – pasakojo „Fresh Post“ vadovė Inga Tribuišienė.

Be to, salotų baro lankytojai ir visi, einantys pro šalį, gali nemokamai atsigaivinti šarminiu jonizuotu vandeniu šalia baro įrengtoje vandens stotelėje.

Apdovanojimus pelniusi salotų pakuotė

Pirmą kartą bare besilankančius dažnai nustebina pakuotė, kurioje baro darbuotojai pateikia salotas. Dažnam netgi tenka pasukti galvą kaip šią pakuotę naudotis ir kaip ją atidaryti. Specialiai šiam barui ir šioms salotoms pakuotę kūrė talentingų dizainerių ir konstruktorių komanda – Dovilė Džervutė, Juozas Baranauskas ir Jonas Kazlauskas.

Šis salotų išsinešimui komplektas jau buvo įvertintas GERO DIZAINO diplomu ir laimėjo bronzą NAPA (Nacionaliniai pakuotės apdovanojimai) apdovanojimuose. Tai yra pagrindiniai dizaino apdovanojimai šalyje.

„Pakuotė visų pirma idėjiškai atspindi patį pavadinimą ir salotų baro požiūrį – pakuotė primena „pašto siuntinį", greitai supakuotą ir pristatomą. Atidarius salotų dėžutę, ji „išsiskleidžia" kaip gėlės žiedas. Konstrukcija – paremta origami technika. Technologiniu požiūriu pakuotė yra inovatyvi savo konstrukcija ir naudojamomis medžiagomis. Gaminant pakuotę nenaudojama jokių klijų. Kartu tai ir ekologiškas bei tvarus sprendimas, nes visa salotų dėžutė telpa į vieną kartono lakštą. Tokiu būdu popieriaus sąnaudos tampa itin ekonomiškos ir išmetama labai nedaug nepanaudojamo likučio“, – apie „Fresh Post“ salotoms skirtą pakuotę pasakojo jos kūrėja, grafikos dizainerė Dovilė Džervutė.

Pietaujančiam ši pakuotė yra ypatingai patogi tuo, kad ją naudoti galima visur – bare, biure ar lauke ant pievos.

„Pakuotė vartotojui tampa tarsi atrakcija ją atidarant. Kadangi maistas yra skirtas išsinešimui, tikslas buvo sukurti pakuotę, iš kurios būtų patogu valgyti tiek pačiame bare, ofise, ar parke. Dėlto pakuotė transformuojasi į lėkštę. Visos dalys – nuo padažinės iki bandelės, susikomplektuoja į tą pačią dėžutę šalia salotų“, – savo kūrinio unikalumu dalinosi D. Džervutė.

Baro interjeras – žaliasis baras salotų indelyje

Įmonės vadovė I. Tribuišienė pasakojo, kad jau pradedant šį projektą, buvo surinkta stipri komanda, kuri padėjo viską įgyvendinti taip kaip sumanytojai ir norėjo.

„Nebūčiau dariusi kavinės, jeigu neturėčiau komandos. Nepradėjau, kol nesusirinkau komandos, profesionalaus architekto, šefo. Interjerui pasitelkėm nuostabų architektą Vytenį Ūsą. Jis išklausė visą idėją, suprato ko mes norime, suprato dėžutės idėją, patogumą ir taip gimė pats interjeras – žalias baras salotų dėžutėje. Manau, kad tai patinka mūsų klientams ir jie jaučiasi kitaip negu atėję į įprastą vietą“, – pasakojo salotų baro vadovė.

P. Gvildžio nuotr./Salotų barui „Fresh Post“ Vilniuje – dizainerių įvertinimas
P. Gvildžio nuotr./Salotų barui „Fresh Post“ Vilniuje – dizainerių įvertinimas

Salotos skubantiems verslo žmonėms

Salotų baras „Fresh Post“ yra atidarytas verslo centre „Vilniaus vartai“. Baras yra skirtas skubantiems miesto žmonėms, kuriems dažnai nebelieka laiko pasirūpinti sveika mityba.

„Žinant dirbančių žmonių tempą, nenuostabu, kad mityba nėra pirmame plane. Skubančiam žmogui neužtenka laiko pačiam pasiruošti sveikus pietus ar vakarienę. Be to, reikia pasirūpinti ir produktų įvairove, juk negali kasdien valgyti to paties, kad ir sveiko maisto. Dėl to ir atidarėme savo salotų barą būtent čia, kur galime lengvai pasiekti darbuotojus 54.000 kv.m. ploto biuruose“, – apie vietos pasirinkimą paaiškino I. Tribuišienė.

Salotos, pakuotė, interjeras – viskas yra skirta tam, kad skubantis žmogus galėtų greitai ir sveikai pavalgyti. Kitų metų pradžioje tai taps dar paprasčiau. Norintys, salotas galės užsisakyti internetu ir gauti jas tiesiai į darbo vietą.

Be to, „Fresh Post“ įmonių kolektyvams siūlo pakeisti savo šventinio periodo vakarėlių įpročius ir šiemet švęsti sveikai. Šių vakarėlių salotų bare metu, galėsite susikurti savo salotas, savo derinius ir receptūras. Daugiau informacijos „Fresh Post“ FB paskyroje arba telefonu +370 643 00350.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius