Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliai kviečia pramogauti, švęsti ir ragauti!

Kuomet mintys pakrypsta apie dienos ar savaitgalio išvyką į Šiaulius, pirmiausia prieš akis iškyla nuo seno miestą garsinantys Dviračių, Fotografijos, Ch. Frenkelio vilos ar vienintelis Baltijos šalyse „Rūtos“ šokolado muziejus. Be laiko ir turistų patikrintų lankytinų vietų, Šiauliai kviečia pasinerti į naujų pramogų, potyrių, atradimų ir gerai žinomų, bet nuolat naujomis spalvomis atgimstančių renginių verpetą.
Šiaulių naktys
Šiaulių naktys / R.Tarzumanov nuotr.
Temos: 2 Lapė Šiauliai

Ežeras miesto centre – „žalioji“ Šiaulių vizitinė kortelė

Šiauliai, skirtingai nei daugelis didžiųjų miestų, netoli centro turi gražų Talkšos ežerą. Per pastaruosius kelerius metus jo prieigos ir netoliese esantis Salduvės parkas, buvo sutvarkytas, idant trauktų ir viliote viliotų visus ateiti, ir turiningai bei aktyviai praleisti laisvalaikį. Ežero pakrantėje galima ne tik pasivaikščioti energetiniu labirintu, sportuoti, plaukioti vandenlentėmis, vaikštinėti pažintiniais takais, jaukiai pasėdėti ir pasišnekučiuoti kavinukėje, aplankyti Saulės apžiūrėti neformaliu miesto simboliu jau tapusią „Geležinę lapę“, aplankyti Saulės laikrodžio aikštę.

Šiaulių TIC archyvo nuotr./Geležinė lapė
Šiaulių TIC archyvo nuotr./Geležinė lapė

Nuo liepos vidurio po Talkšos ežerą galima plaukioti pramoginiu laivu „Bitinėlis“. Valandą trunkančios pažintinio plaukimo metu girdėsite audio gido pasakojimą, kur charizmatiškasis ir žodžio kišenėje neieškantis, buvęs miesto vyriausiasis dailininkas Vilius Puronas atskleis nemažai istorijų, padavimų apie ežerą, pažers žinių, kokio ilgio ir pločio jis yra, kuo išsiskiria iš kitų mieste ir apylinkėse tyvuliuojančių vandens telkinių.

Šiauliuose vandens pramogas taip pat siūlo Rėkyvos jachtklubas. Ežeras šiauliečiams ir miesto svečiams dar patrauklesniu tapo, birželio pabaigoje duris atvėrus įspūdingam restoranui ir viešbučiui. Buvusioje Karpių dvaro sodyboje siūlomas gausus meniu žuvies patiekalų. Nemažai žuvų, kaip ir dauguma produktų, tiekiami iš vietinių ūkių. Aukščiausios kokybės sezoniniai ingredientai ir darnus patyrusių virėjų kolektyvo darbas sukuria netikėtą skonių puotą.

Šiaulių TIC archyvo nuotr./Talkšos ežeras
Šiaulių TIC archyvo nuotr./Talkšos ežeras

„Šiaulių naktyse“ – alternatyvaus meno, sporto ir muzikos šėlsmas

Rugpjūčio 25–26 dienomis jau šeštą kartą vyks alternatyvaus meno renginys „Šiaulių naktys“. Kasmet organizuojamas renginys išsiskiria originaliomis ir visiškai nestandartinėmis idėjomis, premjeromis, pramogų gausa. Šių metų šventės šūkis – „Pietinis yra visur“. Šiauliečio rašytojo Rimanto Kmitos kūrinyje užfiksuotas XX a. pabaigos miestiečių gyvenimo realijas ir tų laikų veiksmą „Šiaulių naktys“ žaismingai perkels į miesto centrą.

Šventės dalyviai galės sudalyvauti itin įdomiame ir netradiciniame sporto šakų maratone – nuo naktinių tinklinio varžybų iki „kosminio krepšinio“ ar „irklavimo ant asfalto“. Filosofijos profesorius Gintautas Mažeikis pakvies padiskutuoti aktualia 90 – ųjų tema „Kas kietesnis – Švarcas ar Stalonė?“

Muzikos mėgėjus trauks net dvi scenos – RS2 scena ties Kaštonų alėja, kurioje koncertas vyks rugpjūčio 26 dieną ir šešioliktasis džiazo festivalis „Šiauliai Jazz 2017“ P. Višinskio aikštėje. Joje koncertai vyks rugpjūčio abi šventės naktis.

R.Tarzumanov nuotr./Šiaulių naktys
R.Tarzumanov nuotr./Šiaulių naktys

Specialiai „Šiaulių naktims“ buvusio „Baltijos“ restorano patalpose atidaromos mugės. Čia lauks „Kramtoškės parduotuvė, „vidiako“ ir „kasečikių“, nuoma, naujos 1988 metų „treningiukų“ linijos madų šou, „štukų“ siuvyklėlė ir kita 90 – ųjų verslo klasika.

Miesto kavinėse, kurios veiks iki 3–4 valandos nakties, gros 90-ųjų muzika bei bus rengiamos nuotaikingos kavinių inicijuotos akcijos. Didžiausi nenuoramos kviečiami į diskanus Šiaulių valstybinio dramos teatro kiemelyje, kur karaliaus garsiausios Šiaulių diskotekas, o drausme rūpinsis to meto „apsauginiai“.

Pietinio dvasia nepamirš ir meno mėgėjų. Šiaulių dailės galerijoje veiks parodos „Centra mens: parodžike i seni video“ bei „Petra Rakštika chalturike“. Kitose Vilniaus gatvės erdvėse veiks žinomo fotografo R. Dailidės fotografijų paroda „Kitu rakursu“.

Šiaulių turizmo informacijos centras visus pakvies į intriguojančią ekskursiją „Pietinia kronikas gyvai“, kuri atskleis tikrąją Šiaulių miesto Pietinio mikrorajono istoriją ir pavedžios R. Kmitos bestselerio „Pietinia kronikas“ personažo (iš) gyvenimo keliais.

Dvi naktis truksiančią fiestą vainikuos „Šviečiančio žmogaus“ eisena. Jos metu visi sugebantys judėti, pasipuoš šviečiančia atributika ir sukurs įspūdingą, gyvą šviesos ir fantazijos re(n)ginį.

„Šiaulių dienos“ – nuo miesto istorijos iki šiandienos sumanymų

2017 m. rugsėjo 7–9 d. Šiauliuose praūš šventinė 781-ojo miesto gimtadienio fiesta. Organizatoriai kvies atsigręžti į modernius tarpukario Šiaulius ir pajusti ano meto dvasią, aktyviai dalyvauti šiandienos edukacinėse ir pramoginėse veiklose.

Stilizuotame tarpukario miestelyje veiks net 17 erdvių su įvairiausiomis pramogomis ir įdomiais užsiėmimais. Bus galima aplankyti avalynės dirbtuves, foto ateljė, knygyną, pradžios mokyklą, kino teatrą ar net policijos nuovadą su išblaivinimo krėslu. Susirinkusius linksmins gatvės artistai, žonglieriai, teatralizuotos inscenizacijos, veiks senovinių automobilių ir motociklų paroda.

I.Petrulaitienės nuotr./Šiaulių dienos
I.Petrulaitienės nuotr./Šiaulių dienos

Koncertų gausa leis išsirinktą patraukliausią. Renginyje „Legendinė tarpukario muzika“ pasirodymus surengs garsiausi Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrai ir solistai. Talkšos ežero pakrantėje vyks tradicinis tarptautinis bigbendų festivalis. Paskutinę renginio dieną Prisikėlimo aikštėje susirinkusius linksmins „Colours of Bubbles“, „Fusedmarc“, „Daddy was A Milkman“, Povilas Meškėla ir grupė „Rojaus tūzai“.

Miesto širdyje – Bulvare įsikurs Žaidimų kiemas su interaktyvios muzikos, šokio, išmaniosios mokyklos, stalo žaidimų veiklomis. Pasaulyje didelio populiarumo sulaukęs (foodtruck) „maistas ant ratų“ kvies šiauliečius, miesto svečius ir turistus paragauti įvairių šalių virtuvių patiekalų. Saulės Laikrodžio aikštėje bus organizuojamos kūrybinės aitvarų ir vėjagaudžių tūbų dirbtuvės.

Įspūdingą šventinę programą vainikuos baigiamasis simfoninės muzikos koncertas su operos grandais – Kostu Smoriginu, Viktorija Miškūnaite, Merūnu Vitulskiu, ir nepakartojamas muzikinis fejerverkas.

Į Saulės miestą paragauti „Saulės skonio“

Tikri šiauliečiai dažnai tvirtina: Šiauliai – pasaulio centras. Norėdami tai įrodyti, kaimynus, draugus ir miesto svečius, pakviečia į Šiaulių žemės gastronominę kelionę – kavines kavinukes, sukūrusias patiekalus ir gėrimus, pavadintus „Saulės skoniu“. Jį pajusti galima kavinėje-bare „Arkos“, bare „Morganas“, kavinėje – restorane „Havana“, salotų bare „Savynė“, „Grafo Zubovo“ restorane.

Šiaulių TIC archyvo nuotr./Saulės skonis
Šiaulių TIC archyvo nuotr./Saulės skonis

Aplankyti išskirtines ir įžymias Šiaulių vietas, įdomius ir siautulingus koncertus bei renginius per vieną dieną tikrai neįmanoma. Skubėti tikrai neverta, nes mieste apstu viešbučių, svečių ar nakvynės namų. Daugelis jų – itin patogioje vietoje, todėl po ekskursijų, pasivaikščiojimų nereikės toli klaidžioti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius