Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilnius Tech Park“ įsikurs didžiausia pasaulyje 3D modelių platforma „CGTrader“

Prie „Vilnius Tech Park“ bendruomenės jungiasi didžiausia pasaulyje 3D modelių prekybos platforma „CGTrader“. Kompanijos biuras įsikurs viename pagrindinių šią vasarą duris atversiančio parko pastatų.
Buvusioje Sapiegos ligoninės teritorijoje vasarą duris žada atverti  „Vilnius Tech Park “
Buvusioje Sapiegos ligoninės teritorijoje vasarą duris žada atverti „Vilnius Tech Park “ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

2011 metais įkurta „CGTrader“ suteikia dizaineriams ir kompanijoms platformą, kurioje galima dalintis, pirkti ir parduoti 3D modelius. 2014 metais pritraukusi investicijas iš „Practica Capital“ bei didžiausio pasaulyje mikroprocesorių gamintojo „Intel“ valdomo „Intel Capital“, šiuo metu „CGTrader“ turi daugiau nei 500 tūkst. vartotojų, rašoma pranešime spaudai.

Įsikurs pačiame parko centre

„CGTrader“ biuras užims daugiau nei 350 kv. metrų – visą antrąjį aukštą – vieninteliame dviaukščiame parko pastate.

„CGTrader“ direktorė Dalia Lašaitė, neseniai tarptautinio žurnalo „The Hundert“ priskirta TOP100 moterų įkūrėjų Europoje, įsitikinusi, kad šis parkas taps startuolių ekosistemos centru: „Daug besikuriančių kompanijų vienoje vietoje leis dalintis patirtimi su bendraminčiais ir pasimokyti vieniems iš kitų. „CGTrader“ komanda tiki, kad tai – teisingas žingsnis žinių ekonomikos vystymesi ir verslumo skatinime. Tai tikrai bus aplinka, įkvepianti siekti rezultatų!“

Tik pradžia

Praėjusią savaitę pasiekusi 500 tūkst. vartotojų ribą, „CGTrader“ tapo didžiausia 3D modelių prekyviete pasaulyje, o „Forbes“ kompaniją įvardijo kaip vieną iš 8 ambicingiausių startuolių Lietuvoje. Tačiau, pasak D. Lašaitės, „CGTrader“ sustoti neketina. „Plečiantis virtualios realybės, 3D spausdintuvų rinkoms, 3D modelių poreikis bei pasiūla sparčiai augs. Mūsų tikslas yra atrasti geriausius dizainerius iš viso pasaulio ir dirbti kartu su jais“, – apie ateities planus kalba D.Lašaitė.

„CGTrader“ jau turi pirkėjų iš 108 pasaulio šalių, daugiausia JAV ir vakarų Europos. Kompanija taip pat vienija dizainerius iš 113 šalių, tarp kurių pagal dizainerių skaičių pirmauja Ukraina. „CGTrader“ labai domisi žaidimų, filmų ir animacijos bei reklamos industrijos, kyla susidomėjimas medicinos, ir virtualiosios realybės rinkose. Vis daugiau dėmesio sulaukiama iš nedidelių, iki 50 darbuotojų turinčių studijų.

Pagalba augančiai bendruomenei

„Labai džiaugiuosi „CGTrader“ prisijungimu prie parko bendruomenės. Tai – vienas labiausiai pažengusių startuolių Lietuvoje, todėl neabejoju, kad jie taps puikiu pavyzdžiu parke pradedančioms įmonėms ir galės pasidalinti savo patirtimi“, – teigia „Vilnius Tech Park“ įkūrėjas Darius Žakaitis.

D.Lašaitė įsitikinusi, kad naujoji startuolių karta turi puikias galimybes augti. „Šiandien startuoliai turi daug daugiau galimybių pasisemti patirties, jų įkūrėjai ir pirmieji darbuotojai gali mokytis ir tobulėti greičiau. Be to, daugėja jaunimo, kuris į startuolius žiūri visai kitomis akimis ir nori juose dirbti, o tokio masto projektai, kaip „Vilnius Tech Park“ padės pritraukti didesnį investuotojų susidomėjimą. Visa tai leidžia užtikrinti spartesnį pačių startuolių ir visos ekosistemos augimą.“

„Vilnius Tech Park“ kuriamo technologijų parko pastatų atnaujinimo darbus planuojama baigti jau šią vasarą. Jame įsikursiantiems startuoliams bus siūlomi ne tik pilnai įrengti biurai, bet ir verslo vystymo infrastruktūra, apimanti rizikos kapitalo fondus, akceleratorius, teisines, komunikacijos, ES paramos mažų ir vidutinių įmonių inovacijos konsultacijų ir kitas pradedančio verslo augimui reikalingas paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius