-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Vilnius Tech Park“ įsikurs lietuvių bevielio ryšio technologijų kūrėjai „LigoWave“

Bevielio ryšio technologijų kompanija „LigoWave“ paskelbė įsikursianti „Vilnius Tech Park“. „LigoWave“ tapo pirmąja parke įsikuriančia techninės įrangos įmone ir turės 63 darbo vietas bei dirbtuves naujų prototipų testavimui.
Buvusioje Sapiegos ligoninės teritorijoje vasarą duris žada atverti  „Vilnius Tech Park “
Buvusioje Sapiegos ligoninės teritorijoje vasarą duris žada atverti „Vilnius Tech Park “ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„LigoWave“ kuria aukšto lygio bevielio ryšio produktus. Kompanijos gaminiai naudojami bevielio ryšio veikimo zonai padengti, šviesoforų kontroliavimui, greitkelių saugumui, eismo valdymui, balso ir vaizdo paslaugoms, M2M, 3G ir 4G tarptinkliniams ryšiams, duomenų perdavimui realiu laiku, išmaniųjų tinklų jungimui ir daugeliui kitų.

„LigoWave“ gaminiai parduodami daugiau nei 100 šalių visame pasaulyje, o kompanijos centrinė būstinė įsikūrusi Džordžijos valstijoje, JAV. „LigoWave” taip pat turi Azijos regiono biurą Kinijoje, o Europos regiono biuras netrukus įsikurs „Vilnius Tech Park“. Pastaraisiais metais kompanijos pardavimai ženkliai šoktelėjo ir peržengė 200 tūkst. pardavimų per metus ribą.

„Lietuvoje programuojame, kuriame ir testuojame naujus bevielio ryšio produktų prototipus. Masinė gamyba atliekama Kinijoje, o mūsų gaminiai parduodami visame pasaulyje. Mūsų veikla Lietuvoje itin glaudžiai susijusi su tyrimais ir naujų gaminių testavimu. Taip pat iš padalinio Lietuvoje vykdome rinkodaros veiklą visame pasaulyje, todėl „Vilnius Tech Park“ siūloma kūrybai palanki infrastruktūra bei inovacijas kurianti bendruomenė mūsų komandai atrodo ideali vieta augti toliau”, – pranešime žiniasklaidai cituojamas „LigoWave“ viceprezidentas rinkodarai Jonas Sabaliauskas.

Jonas Sabaliauskas, „LigoWave“ viceprezidentas rinkodarai
Jonas Sabaliauskas, „LigoWave“ viceprezidentas rinkodarai

J.Sabaliausko teigimu, svarbus kriterijus renkantis „Vilnius Tech Park“ buvo ir galimybė naudotis parke esančiu konferencijų centru, kuriame kompanija tikisi dalintis žiniomis su kitais parko bendruomenės nariai, pristatyti savo kuriamas technologijas, inicijuoti renginius visai parko bendruomenei.

Daug žadantis bendradarbiavimas

„Didžiuojuosi galėdamas pasveikinti „LigoWave” atsikraustant į augančią parko bendruomenę. „LigoWave” ir jų noras dalintis savo žiniomis bei bendradarbiauti yra puiki žinia visai parko bendruomenei – bevielė įranga yra ateitis, todėl neabejoju, kad skirtingoms komandoms dalinantis žiniomis gims ne vienas įspūdingas projektas“, – teigia „Vilnius Tech Park” įkūrėjas Darius Žakaitis.

Prie „Vilnius Tech Park“ prisijungus „LigoWave”, tampa užpildyta daugiau nei pusė siūlomo biurų ploto. Parke įsikūrusios įmonės galės naudotis ne tik pilnai įrengtais biurais su baldais, bet ir verslo vystymo infrastruktūra – rizikos kapitalo fondais, akceleratoriais. Parko partneriai taip pat teiks teisines, komunikacijos, ES „Horizontas2020” finansavimo mažų ir vidutinių įmonių inovacijoms, žmogiškųjų išteklių paslaugas išskirtinėmis bendruomenės kainomis. Siekiant skatinti dalinimąsi žiniomis parko bendruomenėje, kiekvienam parke įsikūrusiam startuoliui numatoma galimybė tam tikrą valandų skaičių nemokamai naudotis parke esančiu konferencijų centru.

Darbus atnaujinant buvusios Sapiegų ligoninės pastatus ketinama baigti šią vasarą, o oficialus parko atidarymas planuojamas rudenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius