-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aiškėja, kas nori įsigyti Kinijoje gamintus „Moskvič 3“

Nors Rusija, atsakydama į ekonomines ES sankcijas ir žinomų automobilių gamintojų pasitraukimą, žadėjo „technologijų atgimimą“, panašu, kad žengė didelį žingsnį atgal.
Kinijoje gamintas „Moskvich 3“ (Moskvič 3)
Kinijoje gamintas „Moskvich 3“ (Moskvič 3) / Gamintojo nuotr.

15min jau rašė, kad Rusija blefuoja. Nors žadėjo sukurti naują „Moskvič“ ir gaminti jį buvusioje „Renault“ gamykloje Maskvoje, iš tikrųjų tik imituoja gamybą. „Renault“ konvejeriai stovi nenaudojami, o „Moskvič“ surenkami ant aštuonių keltuvų. Tai labiau primena autoservisą, o ne gamyklą. Ir ne tik dėl keltuvų. „Moskvič 3“ – tai 100 proc. kiniški krosoveriai JAC JS4.

Automobiliai pilnai surenkami Kinijoje, tačiau ant jų neužklijuojami JAC prekės ženklai. Vėliau krosoveriai išrenkami į stambias dalis (surinktas kėbulas, bariklis, pusašiai su ratais, duslintuvai), sudedami į konteinerius ir siunčiami į Maskvą. Čia kaip „Lego“ kaladėlės ant keltuvų surenkami. Vienintelė galimai rusiška detalė – „Moskvič“ ženklas.

Vadinamasis „Moskvič 3“ siūlomas su 1,6 l (109 AG) ir 1,5 l turbininiais (150 AG) varikliais. Bus ir elektrinė versija su 68 AG varikliu ir „Sinoev Technologies“ baterija. Nuvažiuojamas atstumas viena įkrova – iki 410 km.

Krosoveris „Moskvič 3“ kainuoja apie 25 – 32 tūkst. eurų. O jo originali kiniška versija – beveik 7 tūkst. pigiau.

Rado pirkėją pirmiems automobiliams

Tęsdami propagandinę akciją, „Moskvič“ gamintojai žada, kad šių automobilių bus pilnos gatvės. Kitąmet žadama pagaminti 50 000 vnt., iš kurių 10 000 vnt. bus elektriniai. Šiais metais per du mėnesius planuojama surinkti iki 400 automobilių.

Skelbiama, kad taksi įmonė „Citymobil“ susitarė su gamykla dėl kelių tūkstančių automobilių tiekimo 2023 metais.

Anot Rusijos agentūros TASS, automobilius padės įsigyti „Citipark“ lizingo bendrovė, kuri yra „Citymobil“ struktūros dalis. Nurodoma, kad tai bus benzininiai „Moskvič 3“ su mažesniais 1,5 l turbininiais varikliais bei šešių pavarų mechanine pavarų dėže arba „Punch“ variatoriumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius