-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karantino metu baldininkai nenuleidžia rankų – ėmėsi gaminti apsauginius skydelius medikams

„Apsaugos priemonių trūksta visiems medikams. Įtempta situacija ne tik didžiosiose gydymo įstaigose, ji dar aštresnė šalies regionuose. Tą pastebėjau pats savo akimis“, – tikina venas iš Kauno baldų gamybos ir prekybos UAB „Medienos era“ akcininkų Donatas Miničius. Išaugęs apsaugos priemonių medikams poreikis pakuždėjo baldininkams imtis naujos veiklos – gaminti apsauginius skydelius. Šiuo metu – po 1000 per dieną, bet pajėgumai, esant poreikiui, yra gerokai didesni.
„Medienos era“ pagamintas apsauginis skydelis
„Medienos era“ pagamintas apsauginis skydelis / Gamintojo nuotr.

Nors „Medienos era“ gamina ir prekiauja baldais, tai nesutrukdė suplanuoti visai su baldais nesusijusio produkto gamybą. Juolab, kaip teigia akcininkai, įmonėje laisvėja ir gamybos pajėgumai, o baldų užsakymai šiuo metu pristoję, – sakoma pranešime žiniasklaidai.

„Norėjome ir išsaugoti darbuotojų užimtumą, ir prisidėti prie dabartinės situacijos lengvinimo. O suvokiama situacija regionuose tik paragino visus imtis konkrečių veiksmų, tad keletą savaičių tobulinome gamybos techniką ir jau esame pasiruošę per dieną pagaminti 1000 apsauginių skydelių“, – sako vienas iš įmonės akcininkų.

Gamintojo nuotr./„Medienos era“ pagamintas apsauginis skydelis
Gamintojo nuotr./„Medienos era“ pagamintas apsauginis skydelis

Kadangi koronavirusas plinta oro lašeliniu būdu ir į organizmą gali patekti per kvėpavimo takus, per akių gleivinę, tad veido skydeliai naudojami kaip papildoma apsauginė priemonė su veido kaukėmis tiems, kam tiesioginis ir artimas kontaktas su kitu asmeniu yra neišvengiamas.

D.Miničiaus mama – šeimos gydytoja, dirbanti klinikoje „Medicinos namai“ Kuršėnuose, tad vyras medikų darbą mato iš arti.

„Nors gydytojai gauna vis daugiau reikalingų apsaugos priemonių: kaukių, respiratorių, dezinfekcinio skysčio ir kitų būtinų priemonių, jų vis dar nėra pakankamai. Tą ypač rodo regionų ligoninių pavyzdys – apsaugos priemonių gauti čia labai sudėtinga. Šalyje ir toliau tęsiantis tokiai situacijai, reikia ieškoti sprendimų, drauge saugoti medikus, o taip pat ir savo verslą. Tad dalį pirmųjų pagamintų skydelių jau padovanojome medikams“, – teigia D.Miničius.

Gamintojo nuotr./„Medienos era“ pagamintas apsauginis skydelis
Gamintojo nuotr./„Medienos era“ pagamintas apsauginis skydelis

Pirmosios dovanos jau išsiųstos

Pirmieji 500 vienetų apsauginių skydelių išdalinti klinikai „Inmedica“ ir „Medicinos namai“ Kuršėnuose, Šiaulių rajono pirminiam sveikatos priežiūros centrui, rajono ambulatorijoms. Dabar įmonė skatina ir šalies gyventojus prisidėti prie paramos bei drauge paremti medikus užsakant skydelių tinklapyje.

„Kai žmonės užsisako skydelių – ar sau, ar kaip paramą medikams, – mes įsipareigojame dar tokį patį kiekį padovanoti gydytojams. O pasirinkę visus užsakomus skydelius dovanoti, šalia esančioje skiltyje gali nurodyti konkrečią įstaigą, kuriai nori skirti paramą“, – pasakoja D.Miničius.

Baldų gamintojai pastebi, kad žmonės noriai dovanoja apsaugas, tad siuntiniai medicinos įstaigoms formuojami kas 1-2 dienas.

„Medienos era“ gaminami apsauginiai skydeliai gaminami iš APET plastiko, medvilninės austinės juostos, kuri lengvai prisitaiko prie kaktos formos, austos gumos bei pritaikyto baldinio kanto, naudojamo kaip lankelis skydelio formai išgauti ir konstrukcijai sutvirtinti. Pats skydelis per atstumą atitrauktas nuo veido, todėl jį patogu dėvėti su akiniais, respiratoriumi, o tampri guma tinka įvairiems galvos dydžiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius