Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Scandagra“ investuos į jaunimo verslumo programas mokyklose

Viena iš Lietuvos žemės ūkio sektoriuje lyderiaujančių kompanijų UAB „Scandagra“ investuos į jaunimo verslumo programas mokyklose. Socialinės atsakomybės projektą „Ateities Lietuvai“ inicijavusi skandinaviško kapitalo įmonė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su nevyriausybine organizacija „Lietuvos Junior Achievement“ (LJA). Edukacinę veiklą vykdanti organizacija priklauso tarptautiniam „Junior Achievement“ tinklui, kurio tikslas – įkvėpti ir paruošti jaunus žmones globaliai ekonomikai, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Lietuvos Junior Achievement“ direktorė A.Rusteikienė ir UAB „Scandagra“ vadovas M.Vasiliauskas pasirašė bendradarbiavimo sutartį
„Lietuvos Junior Achievement“ direktorė A.Rusteikienė ir UAB „Scandagra“ vadovas M.Vasiliauskas pasirašė bendradarbiavimo sutartį / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Verslas Švietimas

Švietimas – sėkmingos valstybės pagrindas

„Penkiolika metų dirbame Lietuvos rinkoje, stebime šalyje vykstančią pažangą įvairiose gyvenimo srityse, atkreipdami dėmesį į jautriausias visuomenės gyvenimo sritis. Jau nebe pirmus metus „Scandagra“ socialiniai prioritetai siejami su vaikais, jų vystymusi ir ugdymu, nes vaikai yra mūsų ateitis, kaip ir efektyvi švietimo sistema yra sėkmingos valstybės pagrindas – be jo sunku kalbėti tiek apie ateities ekonomiką, modernias technologijas, tiek apie socialinę gerovę bei gyvenimo kokybę “, – sako bendrovės „Scandagra“ generalinis direktorius Marius Vasiliauskas.

Įmonės vadovo teigimu, partnerystė su LJA atitinka bendrovės vertybes bei strateginius tikslus. Švietimas yra įmonės pasirinkta sritis socialinei atsakomybei įgyvendinti, o bendradarbiavimo su LJA sutartis yra viena pagrindinių iš bendrovės „Scandagra“ socialinės atsakomybės projekto „Ateities Lietuvai“ krypčių.

Patirtinio ugdymo efektas – neįtikimai didelis

Bendrovė LJA veiklą vertina kaip prasmingą švietimo kryptį. Patirtinis ugdymas, kuriuo remiamasi LJA veikloje, bendrovės vadovui – šiuolaikinio mokymosi pavyzdys. Jį džiugina ir tai, kad į „Lietuvos Junior Achievement“ programas įsitraukia vis daugiau šalies mokyklų.

LJA programose dalyvaujantys moksleiviai kasmet sukuria daugiau nei 250 verslų, kurie išplatina bene 10 tūkst. akcijų ir pritraukia apie 25 tūkst. eurų investicijų, o LJA programų absolventai net 40 proc. dažniau užima vadovaujančias pozicijas, gauna didesnes pajamas ir 3–5 kartus dažniau bando ar planuoja kurti savo verslą.

Mentoriai – bendrovės darbuotojai ir klientai

Pasak „Scandagra“ vadovo, toks LJA programų efektas pasiektas ne tik mokytojų pastangomis, bet ir mentorystės indėliu. Dėl to įmonė 2021–2024 m. laikotarpiu „Lietuvos Junior Achievement“ programoms skirs ne tik finansinius išteklius, bet ir į ugdymo programas kaip mentorius įtrauks įmonėje dirbančius specialistus bei savo klientus ir verslo partnerius.

„Siekdami užtikrinti ilgalaikę verslo ir moksleivių pažangą, verslumo kompetencijų tobulinimą ir ugdymą, aktyviai dalyvaujame mentoriaudami LJA organizuojamose iniciatyvose. Skatiname ir palaikome tiek savo darbuotojų, tiek mūsų klientų savanorišką įsitraukimą į projektą, siekiant visuomenei naudingų tikslų“, – pasakoja M.Vasiliauskas.

Pasak jo, būti mentoriumi – vadinasi, dalintis savo patirtimi ir žiniomis su mokiniais ir mokytojais, padėti jiems geriau suvokti, kuo gyvena verslo žmonės sparčiai besikeičiančiame pasaulyje, kaip verslas atliepia žmonių ir jų bendruomenių poreikius, kokių kompetencijų labiausiai reikia šių dienų verslininkui, nuo kurio priklauso ir kitų žmonių bei visos valstybės gerovė.

2021–2022 m. rems programas trijuose šalies rajonuose

UAB „Scandagra“ bendradarbiaujant su LJA siekiama, kad verslumo mokymų programos pasiektų kuo daugiau Lietuvos mokytojų bei mokinių. Šiais mokslo metais programos bus įgyvendinamos Kretingos, Kėdainių ir Šakių rajonuose, įtraukiant po keturias mokyklas kiekviename iš šių trijų rajonų – po dvi mokyklas, dirbančias su 1–8 klasių mokiniais, bei po dvi, kuriose yra 9–12 klasės.

Numatyta, kad ateityje panašios programos bus remiamos ir kituose šalies regionuose.

„Tikimės, kad mūsų įmonės kolegų ir įmonės partnerių mentorystė 12-oje mokyklų bus gera pradžia, vėliau šių programų estafetę perduodant kitų šalies regionų švietimo įstaigoms“, – teigia įmonės vadovas.

Naujos perspektyvos mokiniams, inovacijų paskata

„Šis naujas partnerystės etapas su „Scandagra“ mūsų programoms suteikia ne vien finansinę vertę. Per bendradarbiavimo su šia įmone laikotarpį patyrėme, kaip svarbu jai yra investuoti į bendruomenę, į švietimą – tai yra jos pasirinkta socialinės atsakomybės sritis, o taip pat suprantame, kad rinkoje lyderiaujančios įmonės specialistai tikrai turi ką pasakyti jaunajai kartai “, – sako LJA direktorė Andželika Rusteikienė.

Jos teigimu, tai, kad LJA programų mentorių sąrašą papildys žemės ūkio verslo atstovai ir ūkininkai, gali atverti naujas perspektyvas ne vienam mokiniui, paskatinti inovacijas, o ilgainiui turėti teigiamą poveikį visai šalies ekonomikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius