Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turite verslo idėją? 8 dalykai, kuriuos būtina žinoti

Norint sukurti verslą, neužtenka vien idėjos. Išplėtojus patį sumanymą, svarbu išsiaiškinti, ką ir kaip daryti, nuo ko pradėti, į ką kreiptis. Verslo kūrimo kelių – gausybė, bet nemažai ir klaidžių kryžkelių, į kurias nesunku nukrypti pradedančiajam verslininkui.
Verslo inkubatorius
Verslo inkubatorius / Tim Gouw / Unsplash nuotr.

Į svarbiausius klausimus, nuo ko pradėti, atsako ir praktiniais patarimais dalijasi Vilniaus pramonės ir verslo asociacijos prezidentas, investuotojas į inžinerinius startuolius bei „verslo angelas“ – Sigitas Besagirskas.

1. Nuo ko pradėti kurti verslą?

Patikrinti idėją – susitikti su galimais konkurentais, paskambinti šioje srityje dirbančios didelės įmonės vadovui, jį „užknisinėti“ skambučiais (el. laiškai neveikia), kol sutiks su jumis išgerti kavos. Tuomet jam trumpai pristatyti idėją ir paklausti „kodėl man nepavyks?“ Tuomet vienam (-ai) užsidarius dar kartą išgerti kavos ir sugalvoti, ką reikėtų padaryti, kad vis dėlto pavyktų.

Susigalvoti pavadinimą įmonei (ar prekiniam ženklui, jei bus dirbama nekuriant įmonės). Tai – ne taip paprasta, kaip gali atrodyti. Dažniausiai pavadinimai būna „visi užimti“, o kas liko – „baisus kompromisas“. Visai neseniai buvo panaikintas reikalavimas turėti nelietuviškus pavadinimus, todėl procesas tapo lengvesnis.

2. Ką būtina žinoti prieš pradedant?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius