Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Verslininkės ėmėsi gelbėti mamų, neturinčių kam patikėti vaikų, grožį

Vilnietės džiūgauja: pagaliau išmušė jų valanda! Net ir neturinčios kam patikėti kūdikių ar ūgtelėjusių mažylių nuo šiol gali atvykti grožio vizito kartu su vaiku.
Studijos, kurioje galėtų susirinkti moterys ir mamos su vaikais idėja kilo Eglei, o papasakojus Martai, sulaukė pritarimo – kuriam!
Studijos, kurioje galėtų susirinkti moterys ir mamos su vaikais idėja kilo Eglei, o papasakojus Martai, sulaukė pritarimo – kuriam! / Asmeninio archyvo nuotr.

Žvėryne įsikūrusioje grožio studijoje šeimai mamos tikros dėl vieno –jos nebus išprašytos už durų dėl vaikų verksmų, o jų vaikais bus pasirūpinta.

Apie pagalbą mamoms gražintis tuomet, kai, atrodytų, nėra laisvų rankų, kalbamės su verslininkėmis, grožio studijos šeimai „Cozy Cuts & Beauty“ įkūrėjomis ir pačiu tikriausiu mamų „užnugariu“ Marta Paliukiene (33 m.) ir Egle Aukškalniene (35 m.)

Asmeninio archyvo nuotr./Kirpdami vaikus nenaudojame ekranų: mažuosius užimame kitais būdais
Asmeninio archyvo nuotr./Kirpdami vaikus nenaudojame ekranų: mažuosius užimame kitais būdais

O kas prižiūrės vaikus? Matyt, yra vienas dažniausiai užduodamų mamų klausimų, kuris ir nepaleidžia jų iš namų?

– Daug bendraudamos su moterimis pirmame savo versle, išsigryninome, koks stiprus jų noras ir poreikis auginant vaikus save palepinti grožio procedūromis.

Norint ištrūkti į grožio saloną su kelių mėnesių mažyliu kyla daug sunkumų, ypač jei neturi kam jo patikėti.

Močiutės ne visuomet tame pačiame mieste, auklę ne visi samdo, todėl gimė mintis sukurti grožio studiją šeimai.

Smalsu, ar tikslinė auditorija jūsų pastangas įvertino?

– O taip! Mamos mūsų pastangas labai įvertino. Kai kurios jų ir iš kitų miestų atskuba. Sulaukiame jų iš Kauno, Trakų ir pan. Iki mūsų tokios paslaugos ir tokios galimybės joms niekas kitas nepasiūlė.

Pasaulinėse rinkose tokio atitikmens taip pat neradome, na, o šiandieniniu studijos variantu esame labai patenkintos.

Asmeninio archyvo nuotr./„Cozy Cuts & Beauty“ studijos sielos - Marta ir Eglė
Asmeninio archyvo nuotr./„Cozy Cuts & Beauty“ studijos sielos - Marta ir Eglė

Mūsų grožio studija specializuojasi paslaugų teikime visai šeimai: kerpame ir gražiname įvairaus amžiaus vaikus, taip pat ir jų tėčius bei mamas, teikiame manikiūro, pedikiūro, kosmetologų paslaugas.

Taip pat studijos patalpose yra įsikūrę mūsų partneriai – masažo studija, kurioje galima rasti atsipalaidavimą suaugusiems ir hidroterapiją mažyliams.

O kol tėvai gražinasi – mažylių priežiūra pasirūpina mūsų komanda – su jais žaidžia, piešia, varto knygeles, išeina pasivaikščioti, netgi užmigdo vežimėlyje.

Esame prisiklausę istorijų, kaip mamos buvo išprašytos iš kitų grožio salonų su kūdikiais.

Atrodytų nesuvokiama, kaip, bet mamoms Lietuvoje vis dar pasakoma, atsiprašau, gal neikite pas mus su vaikais.

Mes joms tokią erdvę suteikiame: namų aplinką primenančioje studijoje laukiame ir su mažais, ir jau su ūgtelėjusiais vaikais.

Asmeninio archyvo nuotr./„Cozy Cuts & Beauty“ studija šeimai
Asmeninio archyvo nuotr./„Cozy Cuts & Beauty“ studija šeimai

– Kokiu principu organizuojamas darbas jūsų grožio studijoje? Kas prižiūri klienčių vaikus? Na, ir svarbiausias klausimas, ar reikia už vaikų priežiūrą, kol mama gražinama, susimokėti papildomai?

– Papildomo mokesčio už vaikų priežiūrą tikrai neskaičiuojame, nors gana dažnai klientės palieka mūsų komandai arbatpinigių. Dalis jų iki šiol stebisi, ar gali būti taip gerai?

Pasakoja, kad vis tiek auklei mokėtų, kad ši išleistų iš namų, tad nori atsilyginti papildomai už šią paslaugą. Į klausimą, kas prižiūrės vaikus, mūsų studijoje atsakome, jog tai daro mūsų studijos administratorė.

Be visų įprastų atsakomybių, ji dar ir pati tikriausia vaikų fėja, jei tik reikia, mažiausius pamigdo, pavežioja, su didesniais pažaidžia ir pabendrauja.

Studijoje yra atskira zona vaikams – jų užimtumo kampelis su pėdučių sveikatingumo taku, akvariumais, žaislais ir kitais vaikų užimtumo dalykais.

Asmeninio archyvo nuotr./Studijoje yra atskira zona vaikams – jų užimtumo kampelis su pėdučių sveikatingumo taku
Asmeninio archyvo nuotr./Studijoje yra atskira zona vaikams – jų užimtumo kampelis su pėdučių sveikatingumo taku

Netgi maitinimo kėdutę ir gultuką turime čia. Vaikų kampelis – tarsi mini žaidimų kambarys.

Keliame sau tikslą, kad mūsų studiją peržengusi mama galėtų atsipalaiduoti ir bent trumpam pamirštų rūpestį vaiku.

Žaisdamas šalia ir matydamas gražėjančią mamą, vaikas reaguoja ramiai, taigi abi pusės būna laimingos.

Asmeninio archyvo nuotr./„Cozy Cuts & Beauty“ studija Žvėryne
Asmeninio archyvo nuotr./„Cozy Cuts & Beauty“ studija Žvėryne

Apie smulkiojo verslo peilį

Ką vadintumėte didžiausiu iššūkiu šiandienos savo versle?

Pagrindinis iššūkis veiklos pradžioje buvo žinomumo didinimas, žinoma, jis vis dar išlieka. Nors klientų ratas palengva plečiasi, daugėja sugrįžtančių (kone 80 proc. tokių), sulaukiame daug rekomendacijų.

Šiuo metu savireklamai galbūt labiausiai pasitarnauja socialiniai tinklai. Esame „pasirodę“ žurnaluose, TV ir kitų sklaidos priemonių kanaluose kaip socialiai atsakingų iniciatyvų autorės.

Artimoje ateityje svarstome galimybę samdyti šeimos grožio studijai atskirą žmogų užimtumui su klientų vaikais, nes vis daugėja mamų, kurios išdrįsta pas mus ateiti kartu su mažyliais, tad norime joms suteikti maksimalų komfortą.

Kas sunkiausia smulkiajam verslininkui Lietuvoje? Kokia jūsų patirtis?

– Bet kurio smulkiojo verslininko peilis Lietuvoje – sunki mokestinė našta.

Mes startavome su asmeninėmis investicijomis ir jauno verslo kreditavimo lėšomis, todėl nuo pat pradžių stengiamės dirbti efektyviai ir kuo greičiau grąžinti prisiimtus finansinius įsipareigojimus.

Tačiau nepaisant finansinių įsipareigojimų ar kitų aplinkybių, labai greitai įsijungia PVM ir kiti mokesčiai.

Klientės mamos mus vertina: kai kurios jų atvažiuoja net iš kitų miestų.

Esame už sąžiningą mokesčių mokėjimą, tačiau jaunam verslui tai yra labai didelis krūvis bent pirmuosius metus.

Kodėl kitose valstybėse smulkiesiems verslininkams suteikiamos mokestinės lengvatos, o mūsų šalyje to nėra? Laimei, kaip startuojantis verslas pasinaudojome ES fondų parama.

Tai mums nepaprastai pagelbėjo ir leido sulaukti antrųjų veiklos metų, dabar jau pradedame lengviau kvėpuoti. Bet įsisukęs karantinas neleido galvoti apie jokią plėtrą ar pridėtinę vertę sau.

Asmeninio archyvo nuotr./Vaikas ruošiasi kirpimui
Asmeninio archyvo nuotr./Vaikas ruošiasi kirpimui

Kerpame vaikus be ekranų

Paslaugas salone teikia profesionalūs meistrai? O gal ir judvi su verslo partnere?

– Abi su partnere esame mamos, iki šio verslo su grožio sritimi neturėjusios jokių sąsajų. Mus abi suvedė pirmasis mūsų verslas, studija moterims „Vilkės namai“.

Į grožio verslą nėrėme išsigryninusios poreikį. Neslėpsime: pradžia nebuvo lengva. Labai stropiai reagavome į klientų atsiliepimus, tobulėjome, o dabar žmonės ateina jau dėl vertybinių dalykų.

Šiandien viena dažniausiai nuskambančių frazių mūsų studijoje šeimai yra „kur jūs buvote anksčiau?!“ ir tai jau išmokome priimti kaip komplimentą.

Kirpdami vaikus nenaudojame ekranų: mažuosius užimame kitais būdais.

Žalią, maksimaliai draugišką žmogui ir gamtai šeimos grožio studijos aplinką esame pritaikę visai šeimai. Pačios apibūdiname ją kaip nestandartinį sprendimą, kuriame svarbiausia švara, tvarumas, kurio žingsnis po žingsnio mokomės, ir gamta.

Jaukiai ir saugiai čia jaučiasi ir kūdikius maitinančios mamos, ir vyriško kirpimo užsukę tėčiai.

Priešingai nei kituose salonuose, kirpdami vaikus mūsų kirpėjai nerodo jiems ekranų, kai kada tai kelia tam tikrų iššūkių, bet užimame savo atrastais metodais, kuriuos išsigryninome tiek konsultuodamiesi su psichologais, vaiko raidos specialistais, tiek intuityviai iš mamų patirties bei tobulindami diena iš dienos.

Šiandien žinome labai daug: kaip rasti kontaktą su vaiku, kaip reaguoti, kada atsitraukti ir kaip pakviesti kirptis, net jeigu anksčiau kirpimo patirtis mažyliams buvo sudėtinga ir jie buvo išgąsdinti kerpant kitoje vietoje.

Asmeninio archyvo nuotr./ „Cozy Cuts & Beauty“ grožio salonas šeimai
Asmeninio archyvo nuotr./ „Cozy Cuts & Beauty“ grožio salonas šeimai

Paslaugas teikia tik aukštas kvalifikacijas įgiję grožio meistrai: plaukų stilistai-kirpėjai, manikiūro – pedikiūro meistrai, kosmetologės, masažo specialistai.

Mes pačios rūpinamės klientų pritraukimu, komunikacija, įvaizdžiu, vadyba, organizaciniais klausimais ir naujų idėjų įgyvendinimu bei tobulėjimu.

Eglė yra įgijusi teisininkės ir psichologės išsilavinimą, o Marta – rinkodaros specialistė.

Asmeninio archyvo nuotr./„Mudvi labai skirtingos, bet iš mūsų diskusijų gimsta daug naudingų dalykų“, – sako grožio studijos šeimai „Cozy Cuts & Beauty“ įkūrėjos M.Paliukienė ir E. Aukškalnienė
Asmeninio archyvo nuotr./„Mudvi labai skirtingos, bet iš mūsų diskusijų gimsta daug naudingų dalykų“, – sako grožio studijos šeimai „Cozy Cuts & Beauty“ įkūrėjos M.Paliukienė ir E. Aukškalnienė

Ar ilgai tenka laukti patekimo į jūsų studiją?

Po karantino atlaisvinimų ir įsibėgėjus vasarai, mūsų darbų krūvis ir užimtumas išties išaugo. Įprastai klientėms tenka luktelti panašiai porą savaičių.

Turime ir laukiančių sąrašą, jei kam pasikeičia planai, ne bėda –deriname maksimaliai pagal kliento poreikius ir meistrų galimybes.

Suprantame, kad mamoms su vaikais suplanuoti vizitus sudėtinga: tai ligos, tai dar kažkas. Pasitaiko, kad ir tą pačią dieną pasiūlome vizitą pas grožio specialistus.

Jei klientė lanksti laiko požiūriu ir drąsi atvykti su vaiku, randame sprendimus.

Lietuvoje mokestiniai įsipareigojimai jaunam verslui yra labai didelis krūvis bent pirmuosius metus.

Puiku yra tai, kad mamos vaiko priežiūros atostogose dažnai gali atvykti su vaikeliu ir dienos metu, tai pavyksta surasti vietų gana greitai.

Žinoma, svarbu, kad pati moteris mumis pasitikėtų ir tikėtų, jog ji gali keliauti kartu su mažyliu pas mus.

Kokią vertę matote būdami „Swedbank“ bendruomenės nariais?

Visuomet perskaitome banko naujienlaiškį, jame esantį pristatymą apie smulkiuosius verslus.

Mums aktualu smulkiųjų verslininkų bendruomenė, jų idėjos, iššūkiai su kuriais susiduria. Įdomu iš kitų patirčių pasisemti, pasižiūrėti, kaip jiems sekėsi.

Esame dalyvavę ir naudingos informacijos banko organizuojamuose seminaruose pasisėmę.

Tapkite ir jūs „Kiekvienas gali“ bendruomenės nariu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius