-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Agrorodeo“ pardavė grūdų Saudo Arabijai už 29 mln. JAV dolerių

Lietuviško kapitalo žemės ūkio produkcijos prekybos bendrovė „Agrorodeo“ pirmą kartą tiesiogiai pardavė grūdų Saudo Arabijai, o 115 tūkst. tonų kviečių pardavimo sandorio vertė siekia 29 mln. JAV dolerių (24,7  mln. eurų).
Grūdai
Grūdai / „Agrorodeo“ nuotr.

„Agrorodeo“ vadovas Robertas Lapinskas BNS sakė, kad Saudo Arabija grūdus superka centralizuotai per valstybinę organizaciją, todėl įmonėms būtini leidimai dalyvauti viešuosiuose pirkimuose.

„Saudo Arabija yra vienas iš didesnių pirkėjų, bet kadangi perka valstybinė organizacija, tai organizuojami oficialūs viešieji pirkimai“, – tvirtino R. Lapinskas.

Anot jo, sugebėjimas tiesiogiai parduoti grūdus Saudo Arabijai leidžia „Agrorodeo“ išvengti tarpininkavimo mokesčių, kurie mokami, bendradarbiaujant su kitais tiekėjais.

Jis pridūrė, kad 2017-ųjų pabaigoje gavusi tiesioginį leidimą parduoti grūdus Saudo Arabijai, „Agrorodeo“ vis tiek privalo konkuruoti su kitomis tarptautinėmis bendrovėmis.

„Konkurencija yra nuožmi. Šiandien siūlydami grūdus tiesiogiai, mes vis tiek turime konkuruoti su Kanada, Amerika ar Australija. Prie to prisideda ir tai, kad Rusijos žemės ūkio ministerija derasi su Saudo Arabija, kad jiems būtų atvertos durys į šitą šalį. Jeigu jiems tai pavyks, tai bus dar sunkiau“, – teigė R. Lapinskas.

„Agrorodeo“ vadovo teigimu, šį pirkimą bendrovė laimėjo, pasiūliusi geresnes transportavimo sąlygas.

„Šiame pirkime mes skaičiavome, kad mūsų kainos buvo netgi truputėlį aikštesnės nei Kanados ar Amerikos kviečių. (Laimėjimą lėmė – BNS) laivo frachtas“, – kalbėjo R. Lapinskas.

„Agrorodeo“ pranešė, kad pirmadienį Saudo Arabijos valstybinė grūdų organizacija iš Lietuvos įmonės nupirko 115 tūkst. tonų kviečių. Iki šiol lietuviški grūdai į Saudo Arabiją būdavo gabenami per tarptautines korporacijas „Louis Dreyfus”, „ADM“, „Cargill”, „Bunge” ar kitas, kurios turi leidimus tiesiogiai eksportuoti grūdus į Saudo Arabijos rinką.

Saudo Arabijos valstybiniame grūdų pardavimo konkurse iš viso buvo nupirkta 625 tūkst. tonų grūdų, iš kurių beveik penktadalis iš Lietuvos. Du laivai, gabenantys šią kviečių siuntą, bus išgabenti iš Baltijos uostų rugpjūčio–rugsėjo mėnesiais.

„Agrorodeo“ 2017 metais iš prekybos augaline žemės ūkio produkcija pasiekė 314,5 mln. eurų apyvartą. Iš Lietuvos ūkininkų ir užsienio partnerių supirktą produkciją bendrovė eksportuoja į 30 pasaulio valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius