Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aliaksandras Lukašenka neigia, kad Baltarusija reeksportuoja ES maistą į Rusiją

Baltarusija neprisideda prie Kremliaus uždraustų europinių prekių įvežimo į Rusiją, penktadienį spaudos konferencijoje Rusijos regioninei žiniasklaidai sakė Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka. „Reeksportas yra neįmanomas. Tai atidžiai stebima“, – tai Baltarusijos prezidentas pareiškė paklaustas, ar gali būti taip, kad draudžiamos prekės iš Vakarų į Rusiją yra įvežamos kaip baltarusiškos.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pranešimus apie tai, kad Rusijos rinką praradusios Lietuvos pieno perdirbimo įmonės šiuo metų produkciją sėkmingai parduoda Baltarusijai, kuri paskui vis tiek gaminius išveža į Rusiją, A.Lukašenka pavadino propagandiniais.

„Tai tik lobistams ir sukčiams, gaminantiems panašius produktus Rusijoje, naudinga, visiškai tuščia propaganda ir spaudimas Baltarusijai“, – pareiškė jis.

Tai tik lobistams ir sukčiams, gaminantiems panašius produktus Rusijoje, naudinga, visiškai tuščia propaganda ir spaudimas Baltarusijai, – teigė A.Lukašenka.

Rusijos veterinarijos tarnyba „Rosselchoznadzor“ anksčiau yra perspėjusi ketinanti uždrausti pieno ir mėsos produktų importą iš Baltarusijos, nes esą jie nesaugūs ar net kelia pavojų sveikatai.

Tačiau iš tiesų tai grasinimas įvesti embargą ir baltarusiškoms prekėms, jei bus nustatyta, kad ji, kaip savo, į Rusiją veža uždraustą ES produkciją.

„Rosselchoznadzor“ perspėjo, jog ketinama apriboti Baltarusijos pieno ir žuvies perdirbimo įmonių, žaliavą importuojančių iš Europos Sąjungos šalių ir Norvegijos, produkcijos importą į Rusiją.

Praėjusią savaitę Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnyba „Rosselchoznadzor“ jau pranešė neįleidusi į šalį 55 mln. tonų vaisių ir daržovių siuntos iš Vakarų valstybių, kurią bandyta importuoti iš Baltarusijos su padirbtais fitosanitarijos sertifikatais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius