Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antanas Vinkus tikisi, kad Lietuvos pienininkams atsivers Rusijos rinka

Vyriausybės deleguotas derėtis su Rusijadėl pieno produktų embargo – premjero patarėjas Antanas Vinkus tikisi, kad Rusijos rinka vėl atsivers Lietuvos pienininkams.
Knygos „Žmogus laiko taikinyje“ pristatymas
Antanas Vinkus / Luko Balandžio nuotr.
Temos: 2 Mėsa Rusija

„Dirbame, pagarbūs mūsų dvišaliai santykiai su “Rospotrebnadzor„, išlaikome dalykinį ir kartu diplomatinį etiketą, ir tikiuosi, kad vis tik mūsų pienininkams atsidarys Rusijos rinka“, – antradienį spaudos konferencijoje Vilniaus universiteto ligoninėje Santariškių klinikose kalbėjo A.Vinkus.

Keturios didžiausios šalies pieno perdirbimo įmonės – „Rokiškio sūris“, „Pieno žvaigždės“, „Žemaitijos pienas“ ir Vilkyškių pieninė, Rusijoje gaudavusios iki 40 proc. savo pajamų, dėl blokados nebegali eksportuoti į Rusiją. 

Anot jo, pieno įmones Lietuvoje tikrinusiems Rusijos ekspertams paprašius papildomos medžiagos, visa informacija išsiųsta ir šiuo metu laukiama jų išvados.

„Tačiau nusiuntus 335 puslapių apimties medžiagą, kur buvo pateikti (atsakymai – BNS) į visus akcentus, kurie mums buvo sudėlioti, tai papildomai dabar vėl paprašyta tam tikrų duomenų, pateikti tam tikri klausimai. (Atsakymai) dabar yra visi išsiųsti, vakar raštą išsiuntė ir žemės ūkio ministras, kur dalykiškai atsakyta į klausimus. Dabar laukiame galutinio žodžio, ką pasakys ekspertai“, – sakė premjero patarėjas.

„Rospotrebnadzor“ nurodymu lietuviškos pienoprodukcijos importas į Rusijąsustabdytas spalio 7-ąją. Maskva teigė, tai padaryta dėl nepakankamo produktų saugumo, bet Lietuvos ir Europos Sąjungos (ES) pareigūnai tai vadina politiškai motyvuotu žingsniu.

Keturios didžiausios šalies pieno perdirbimo įmonės – „Rokiškio sūris“, „Pieno žvaigždės“, „Žemaitijos pienas“ ir Vilkyškių pieninė, Rusijoje gaudavusios iki 40 proc. savo pajamų, dėl blokados nebegali eksportuoti į Rusiją. Kai kurios bendrovės šiuo metu gamina daugiau sūrių, be to, pagal trumpalaikes sutartis eksportuoja į mažiau pelningas Vakarų rinkas. Neabejojama, kad blokada turės įtakos jų pelningumui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius