-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar nenoras parduoti žemę užsieniečiams gali pakenkti narystei ES?

Referendumo dėl draudimo žemę parduoti užsieniečiams iniciatoriai per 15 d. turės pašalinti trūkumus, taip nusprendė Vyriausiojo rinkimų komisija. VRK nario Jono Udrio teigimu, vardą ir pavardę, adresą bei datą tikrai galima patikrinti ir patikslinti, tad problemos čia jokios nėra, o šansas referendumo šalininkams – suteiktas.
Ramunių laukas
Ramunių laukas / 123rf.com nuotr.

Referendumo iniciatorius Romas Kaulinis teigė, kad pats referendumo įstatymas nedetalizuoja, kurie duomenys yra esminiai, o kurie ne. Tuo tarpu datos netikslumas komisijos balsais buvo pripažintas esminiu trūkumu, dėl kurio referendumo šalininkams teks perklausti 8 tūkst.gyventojų.

Visgi, jei pašalinus esamus trūkumus, referendumas bus patvirtintas, ar jam įvykus Lietuva turėtų išstoti iš Europos Sąjungos (ES)? Toks klausimas itin papiktino laidoje „Aktualioji valanda“ dalyvavusį R. Kaulinį.

Datos netikslumas komisijos balsais buvo pripažintas esminiu trūkumu, dėl kurio referendumo šalininkams teks perklausti 8 tūkst.gyventojų.

„Anaiptol.  Kaip tai susieta? Pirmiausia, Lietuvos žemės nėra laisvas ar nelaisvas kapitalas, o Lietuvos valstybės teritorija. Gal jūs drįsite tai paneigti?“, – laidoje „Aktualioji valanda“ klausė pašnekovas.

Jo nuomone, kad ir kokia įtakinga ir didelė, palyginti su Lietuva, yra ES, mūsų šalis neprivalo elgtis taip, kaip daro kitos šios sąjungos narės. Pašnekovas pripažino, kad užsieniečiams turi būti suteiktos teisės dirbti ir puoselėti Lietuvos žemės, tačiau jokiu būdu jos negalima tapti užsieniečių nuosavybe.

„Aš manau, kad lietuviai savo teritorija neprekiauja. Užsieniečiai gali nuomotis žemę ir ją dirbti, savo kapitalus laikyti nuomos pagrindais. Kažkur ir narkotikais laisvai prekiauja, tai nėra pagrindas ir mums tą patį daryti, kai kur ir prostitutės languose stovi, tai nereiškia, kad ir pas mus jos turi stovėti“, – teigė R. Kaulinis.

Laida „Aktualioji valanda“ transliuojama darbo dienomis 17.05 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius