Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australija importuos kviečius pirmą kartą per 12 metų

Australijos žemės ūkio ir vandens išteklių ministerija pirmą kartą per pastaruosius 12 metų leido importuoti kviečius į žemyną. Kaip pranešama ministerijos tinklalapyje, grūdai bus įvežti iš Kanados per 6–8 savaites.
Kviečiai moters rankoje
Kviečiai / Vida Press nuotr.

Pasak leidinio „The Financial Times“, Australijos žemės ūkio kultūrų perdirbėja „Manildra Group“ yra priversta importuoti grūdus dėl stiprios sausros šalies rytiniuose regionuose.

Ši informacija jau sukėlė vietinių grūdų augintojų susirūpinimą, kurie baiminasi, kad tokiu būdu į Australiją gali būti atgabentos naujos vabzdžių kenkėjų rūšys ar ligos, rašo dienraštis.

Pasak Australijos žemės ūkio ministerijos, kviečių siunta iš Kanados bus kruopščiai tikrinama, kad būtų užtikrintas biologinis saugumas.

Australijos ūkininkai, įskaitant grūdų augintojus, kenčia nuo lietaus trūkumo. Vyriausybės duomenimis, 2018–2019 metų sezono kviečių derlius sumažėjo iki 17,2 mln. tonų, palyginti su 2016–2017 metų 31,8 mln. tonų derliumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius