Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusija atvira perdirbėjams, bet ne Lietuvos ūkininkams

Po Rusijos embargo maisto produktų eksportas į Baltarusiją pradėjo augti dešimtimis ir šimtais kartų, tačiau verslininkai atsargiai vertina galimybes, kad ši gretima šalis taps tvirta ateities rinka, galinčia išgelbėti mūsų ūkininkus ir perdirbėjus.
Karvė
Žemės ūkis / „Valio“
Temos: 1 Baltarusija

„Į Baltarusiją eksportuoti buvo galima ir iki Rusijos sankcijų, tačiau rusai už tokią pat produkciją mokėjo iki 20 proc. daugiau“, – kodėl dauguma perdirbėjų vežė į Maskvą, bet ne į Minską, „Verslo žinioms“ paaiškino Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos direktorius Egidijus Mackevičius, pasak kurio, Baltarusija nėra moki rinka – ten reikia pigesnių produktų nei Rusijoje.

Asociacijos vadovas vardija ir kitus eksporto trikdžius – Baltarusijoje dar iki galo nesureguliuoti atsiskaitymai, dauguma pirkėjų – valstybinės įmonės, kurios gali bet kada pasakyti, kad už patiektą produkciją nemokės, o teisinių būdų atgauti lėšas beveik nėra, apdrausti verslą sudėtinga – draudikai nenori dirbti šioje valstybėje. O į Baltarusiją gabenant tik pigesnę, atitinkamai ir ne pačios aukščiausios kokybės produkciją, įmonėms tektų imtis pigios produkcijos gamybos, todėl Vakarų ir turtingesnių šalių rinkai Lietuva taptų nebeįdomia – ūkis ir perdirbimo pramonė stagnuotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius