„Į Baltarusiją eksportuoti buvo galima ir iki Rusijos sankcijų, tačiau rusai už tokią pat produkciją mokėjo iki 20 proc. daugiau“, – kodėl dauguma perdirbėjų vežė į Maskvą, bet ne į Minską, „Verslo žinioms“ paaiškino Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos direktorius Egidijus Mackevičius, pasak kurio, Baltarusija nėra moki rinka – ten reikia pigesnių produktų nei Rusijoje.
Asociacijos vadovas vardija ir kitus eksporto trikdžius – Baltarusijoje dar iki galo nesureguliuoti atsiskaitymai, dauguma pirkėjų – valstybinės įmonės, kurios gali bet kada pasakyti, kad už patiektą produkciją nemokės, o teisinių būdų atgauti lėšas beveik nėra, apdrausti verslą sudėtinga – draudikai nenori dirbti šioje valstybėje. O į Baltarusiją gabenant tik pigesnę, atitinkamai ir ne pačios aukščiausios kokybės produkciją, įmonėms tektų imtis pigios produkcijos gamybos, todėl Vakarų ir turtingesnių šalių rinkai Lietuva taptų nebeįdomia – ūkis ir perdirbimo pramonė stagnuotų.