Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos šalių ūkininkai kreipėsi į Briuselį dėl didesnių tiesioginių išmokų

Estijos, Latvijos ir Lietuvos žemdirbių organizacijų koalicija penktadienį kreipėsi į Briuselį dėl didesnių tiesioginių išmokų, pranešė Lietuvos žemės ūkio taryba.
Kombainas laukuose
Kombainas laukuose / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Atvirą laišką Europos Vadovų Tarybos pirmininkui Donaldui Tuskui, Europos Komisijos vadovui Jeanui Claude'ui Junckeriui ir Austrijos federaliniam kancleriui Sebastianui Kurzui ūkininkai išsiuntė prieš kitą savaitę vyksiantį Europos Vadovų Tarybos posėdį dėl daugiametės finansinės programos 2021-2027 metam.

„Trys Baltijos šalys nuo pat 2004 metų, kuomet įstojo įstojo į Bendriją, palyginti su kitomis ES narėmis, gauna ženkliai mažesnę finansinę paramą, skiriamą žemės ūkio sektoriui. Taip atsitiko todėl, kad pirmosios tiesioginės išmokos joms buvo paskaičiuotos remiantis referenciniais duomenimis, kuomet šalys pereidinėjo iš sovietinio ekonomikos modelio prie laisvos rinkos modelio. Nepaisant nuolatinių
politinių įsipareigojimų ištaisyti šią istorinę anomaliją, Baltijos šalių ūkininkai ir toliau gauna žemiausias tiesiogines išmokas Europos Sąjungoje. Ir visa tai yra nepaisant fakto, kad jų gamybos sąnaudos viršija ES vidurkį“, – piktinasi Baltijos šalių žemdirbiai.

Estijos, Latvijos ir Lietuvos žemdirbiai ketvirtadienį prieš, jų teigimu, nesąžiningą tiesioginių išmokų skyrimą protestuos prie Europos Tarybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius