Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidentė: Baltijos šalių ūkininkai neturi būti diskriminuojami

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Lietuvos, Latvijos ir Estijos ūkininkų asociacijų atstovais ir aptarė ES žemės ūkio politiką bei artėjančias derybas dėl 2014-2020 m. ES biudžeto. Praėjusį lapkritį bendrijos narėms neradus sutarimo ir derybose padarius pertrauką, dėl daugiamečio ES biudžeto reikės derėtis iš naujo.
Dalia Grybauskaitė su žemdirbiais Briuselyje
Dalia Grybauskaitė su žemdirbiais Briuselyje / Džojos Gundos Barysaitės nuotr.

Europai išgyvenant finansinius sunkumus, didžiausias įmokas mokančios šalys narės siūlo mažinti bendrą ES biudžetą, todėl derybos bus sudėtingos.

„Mes, visos trys Baltijos šalys, turime laikytis kartu ir vieningai ginti savo interesus. Bendromis jėgomis sieksime, kad būtų mažinami didžiuliai žemės ūkio išmokų skirtumai tarp ES narių ir mūsų žemdirbiai galėtų vienodomis sąlygomis konkuruoti su kitų šalių ūkininkais. Laukia sunkios derybos, todėl tvirtas Jūsų palaikymas yra labai svarbus siekiant geriausio rezultato", – sakė prezidentė.

Šalies vadovė padėkojo Baltijos šalių ūkininkams už palaikymą Briuselyje lapkritį vykusiose pirminėse derybose.

Šiuo metu Lietuvos, Latvijos ir Estijos žemdirbiai gauna vienas mažiausių Europoje žemės ūkio išmokas, tačiau jų žemės ūkio gamybos kaštai ir išlaidos yra beveik tokie patys kaip ir kitose – žymiai didesnę finansinę paramą gaunančiose – ES šalyse. Prezidentės teigimu, tai prieštarauja sąžiningos konkurencijos ir vieningos Europos rinkos principams.

Bendromis jėgomis bus siekiama, kad išmokos Baltijos šalių ūkininkams greičiau artėtų prie ES vidurkio ir mūsų valstybėms žemės ūkiui skiriama europinė parama būtų nemažesnė nei gaunama dabartiniu 2007-2013 m. laikotarpiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius