Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BBC eksperimentas įrodė – rytų europiečiai daržoves renka 10 kartų greičiau nei britai

Britų visuomeninis transliuotojas BBC pirmadienio vakarą parodys dokumentinį filmą, kuriuose įrodo, kaip būtų sunku žemės ūkiui, jei jame nedirbtų migrantai iš Rytų Europos, taip pat ir Lietuvos. 
Bulviakasis Didžiojoje Britanijoje
Bulviakasis Didžiojoje Britanijoje / Palmiros Martinkienės nuotr.
Temos: 2 Emigrantai Anglija

Dokumentiniame filme teigiama, kad Didžiojoje Britanijoje, daržovių laukuose, dirbantys emigrantai iš Rytų Europos šalių tuos pačius darbus atlieka 10 kartų greičiau nei patys britai.

BBC pakvietė 18-23 metų amžiaus britus iš Devono prisijungti prie dirbančių emigrantų ūkyje ir parodyti, kaip jie gali susitvarkyti su tokiomis pačiomis užduotimis.

Praėjus tik valandai darbo britai pradėjo skųstis, kad jų rankos sušalo, o viena tyrime dalyvavusi anglė, beje, baigusi Kembridžo universitetą, jau po valandos pasiprašė pertraukos, rašo The Sun.

Daržovių ūkio savininkas Greville'as Richardas paprastai įdarbina 500 daržovių rinkėjų. Dauguma jų būna iš Rytų Europos. BBC jis teigė nerimaujantis, kad po „Brexit“ proceso, kai šalis pasitrauks iš ES, jam bus sunkiau rasti pakankamą kiekį darbininkų rinkti daržoves.

Jis teigė, kad mielai įdarbintų britų darbininkus, bet jau patyrė, kad jauni tautiečiai greitai palieka šį darbą ir nedirba taip sunkiai kaip rytų europiečiai.

Eksperimentas parodoė, kad rytų europiečiai per keturias darbo valandas surinko 10 kartų daugiau daržovių nei jų bendraamžiai britai, kuriems sunku buvo pasiekti nustatytą minimumą – 2 tūkstančius dėžių.

„Atvirai kalbant, tai jutau tokį skausmą, kad negalėjau baigti darbo. – sakė 22 metų Kembridžo universitetą baigusi britė Hettie Burrows. – Praėjusiais metais aš bėgau dviejuose maratonuose. Jei galiu tai, tai kodėl negaliu rinkti kopūstų“?.

Ji buvo priversta lipti į traktorių ir ten šildytis rankas. Muzikos kūrybos studentas Conoras Stephens'as BBC sakė: „Pasijutau lyg švaistyčiau šių žmonių pinigus, kurie tai daro čia“. Jis teigė nemanęs, kad gali rinkti kopūstus ilgiau nei vieną dieną, o baigiantis pirmajai dienai sakė niekada daugiau nedirbsiantis tokio darbo.

Nepaisant šalčio, eksperimente dalyvavę britai surinko minimalų dienos kiekį – 2 tūkstančius dėžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius