Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bitės peržiemojo gerai, pirmasis derlius – jau gegužės pabaigoje

Bitininkas Remigijus Šemeklis tikina, kad kol kas medus neturėtų brangti. Didesnis kainų augimas galimas vasaros pradžioje, kada bus galima įsigyti ką tik bičių sunešto ir išsukto medaus.
Bitė
Bitė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kainos yra stabilios nuo rudens ir jos stipriai nesikeitė. Bitės peržiemojo, sakykime, gerai. Didelių nuostolių pas bitininkus nėra, o nežymių nuostolių sulaukiama kiekvieną pavasarį, nes atsiranda kažkokia dalis bičių šeimų, kurios nesulaukia pavasario. Bet tai nėra masinis reiškinys. Netektis iki 10 proc. yra laikoma normalia“, – teigė bitininkas.

Pasak bitininko, bitės šį pavasarį pabudo gana anksti, 3 savaitėmis anksčiau nei praėjusiais metais. Dėl to bičių šeimos ir sustiprės anksčiau, mano R. Šemeklis. Visgi, ar medaus derlius bus gausus, priklausys nuo orų gegužės mėnesį.
 
Paprastai pirmasis medus pasirodo gegužės pabaigoje – birželio pradžioje, nužydėjus kiaulpienėms ir sodams.
 
„Tokiu metu medus būna brangesnis, o rugpjūčio – rugsėjo mėnesiais kaina vėl tampa įprasta. Kainos yra nevienodos. Didžiuosiuose miestuose jos didesnės, provincijose – mažesnės. Žemaitijoje ir Dzūkijoje medus yra brangesnis nei Vidurio ar Šiaurės Lietuvoje, kur žemės yra derlingesnės. Aš gyvenu Kuršėnuose, čia 0,5 l medaus kainuoja 10 Lt“, – sakė bitininkas.
 
 Visą laidos įrašą galite išgirsti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius