Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Burgundiško vyno gamintojas nesutiko purkšti vynuogių pesticidais, už tai jam gresia pusė metų kalėjime

Prancūzijos Burgundijos regiono ekologiško vyno gamintojui gresia bauda ir kalėjimas už tai, kad jis atsisakė naudoti pesticidus, praneša naujienų portalas „France24“.
Vynuogės
Burgundiško vyno gamintojas nesutiko purkšti vynuogių pesticidais, už tai jam gresia pusė metų kalėjime / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Emmanuelis Giboulot, kuris dirba 10 hektarų žemės, yra kaltinamas vietinės valdžios direktyvos ignoravimu. Valdžia reikalavo, kad jis vynuoges purkštų pesticidais, kurie turėjo užmušti bakterinę ligą flavescence Dorée platinančius vabzdžius.

Ši liga gali sunaikinti jaunus vynmedžius ir smarkiai pakenkti brandesnių medžių derliui. Vaistų nuo ligos nėra, pesticidai tik sustabdo jos plitimą.

Birželį vietinė Bono regiono valdžia nurodė vynuogynų savininkams naudoti pesticidus. Bet E.Gibolout nepakluso motyvuodamas, kad tai sunaikins dešimtmečius kurtą šeimos ekologiško vyno gamybos tradiciją.

Už tai jam gresia kalėjimas iki 6 mėnesių ir 30 tūkst. eurų bauda.

Vyrą remia tokios aplinkosaugos organizacijos kaip „Greanpeace“ arba Prancūzijos žaliųjų partija, daugiau nei 100 tūkst. žmonių palaiko jį socialiniame tinkle „Facebook“.

„Pesticidų naudojimas nužudo visus vabalus, įskaitant bites, ir išbalansuoja ir taip pažeidžiamą ekosistemą. Pesticidai naikina gamtą ir kenkia žmonėms“, – rašo vyndarys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius