Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danijoje laikomų kiaulių yra dvigubai daugiau nei gyventojų

Statistiniai duomenys rodo, kad iš visų Europoje auginamų gyvulių kategorijų daugiausia yra kiaulių, o vien Danijoje jų yra dvigubai daugiau negu gyventojų.
Kiaulės
Kiaulės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Danija Kiaulė

Eurostatas ketvirtadienį pranešė, kad kiaulių populiacija Europos Sąjungoje (ES) siekia apie 150 mln. galvų ir yra kur kas didesnė negu galvijų – antros didžiausios gyvulių kategorijos – populiacija, kuri sudaro 89 mln. galvų.

Pasak Eurostato, 40 proc. ES kiaulių laikoma Ispanijoje ir Vokietijoje. Daug kiaulių auginama ir Prancūzijoje, Danijoje, Nyderlanduose bei Lenkijoje.

Danija yra vienintelė šalis, kurioje laikoma daugiau kiaulių negu yra gyventojų – šioje šalyje 100 gyventojų tenka 215 kiaulių. Nenuostabu, kad daniškas kumpis dėl savo kokybės yra žinomas visoje Europoje ir už jos ribų.

Antroje vietoje yra Nyderlandai – čia 100 gyventojų tenka 70 kiaulių. Ispanijoje šimtui gyventojų tenka 63 kiaulės, o Belgijoje – 54 kiaulės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius