Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dėl didžiulės paklausos Japonijoje sparčiai auga šokolado pardavimai

Šokolado pardavimai Japonijoje šiais metais gali pasiekti 154,3 tūkst. tonų, o tai yra 18 proc. daugiau nei 2012 metais, prognozuojama tyrimų bendrovės „Euromonitor“ ataskaitoje.
Šokoladas
Šokoladas / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Japonija Šokoladas

Vertės požiūriu pardavimai šoktels net 27 proc. iki 5 mlrd. JAV dolerių, kas atspindi itin augančią aukštos kokybės šokolado paklausą. 50 gramų tokio šokolado gali siekti iki tūkstančio jenų (9,2 JAV dolerio).

Palyginimui, pasauliniai šokolado pardavimai šiais metais turėtų ūgtelėti tik 1,6 proc. Ekspertai sako, kad Japonijos rinka turi didžiulį augimo potencialą: kiekvienais metais šalyje vienas žmogus suvartoja maždaug du kilogramus šokolado, kai tuo tarpu Vokietijoje šis rodiklis siekia net 12 kilogramų.

Dėl didesnių reikalavimų kokybei Japonija 77 proc. šokolado perka iš Ganos, kur vyriausybė kontroliuoja šokolado eksportą. O Dramblio Kaulo Krantui – didžiausiam pasaulyje kakavos pupelių gamintojui pasaulyje – Japonijoje tenka tik 2,8 proc. šokolado rinkos, pažymi „Bloomberg“.

Japonija taip pat itin aukštos kokybės šokolado vis daugiau per ir iš Vidurio ir Pietų Amerikos. Pernai tokio šokolado pirkimo apimtys šoko 60 proc. iki 11,67 tūkst. tonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius