Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertai: pienininkų padėtis ir kitąmet gali išlikti sunki

Lietuvos pienininkų nelengva situacija susiklostė dėl struktūrinių sektoriaus problemų ir kitąmet optimistinių prognozių šiai sričiai ekspertai neturi. Dalies jų teigimu, pieno ūkių šalyje ilgainiui mažės, rašo „Verslo žinios“.
Karvės
Karvės / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Pienas

Banko „Luminor“ vyriausioji analitikė Indrė Genytė-Pikčienė teigia negalinti pasidalyti jokiais optimistiniais artimos ateities scenarijais. Ji pripažįsta, kad šalies gamintojai kenčia dėl žemų pieno supirkimo kainų, tačiau taip pat pastebi, kad ši padėtis tęsiasi jau keletą metų.

Lietuvos pieno gamintojų asociacijos tarybos pirmininkas Jonas Vilionis teigia, kad būtent žemos pieno supirkimo kainos yra didžiausia ūkininkų problema.

Perdirbimo bendroves vienijančios asociacijos „Pieno centras“ vadovas Egidijus Šimonis mano, kad pieno ūkių ir melžiamų karvių skaičiaus mažėjimo tendencija šalyje išliks ir toliau.

Dienraščio teigimu, pienininkams šių metų pabaiga sudėtinga – dėl sausros pabrango pašarai, o žaliavinio pieno kaina toliau išlieka viena žemiausių Europos Sąjungoje (ES). Patys ūkininkai apie kooperaciją ar ūkių stambinimą kalbėti nelinkę. Jie įsitikinę, esą padėti gali didesnės pinigų sumos – tiek iš supirkėjų, tiek iš nacionalinio bei ES biudžetų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius