Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES griežtina maisto sektoriaus priežiūrą

Europos Parlamentas trečiadienį patvirtino taisyklės, kurios didins maisto produktų atsekamumą ir užkirs kelią nesąžiningai verslo praktikai. Taip tikimasi sustiprinti vartotojų pasitikėjimą maisto kokybe.
ES vėliava Budapešte priešais Vengrijos parlamento pastatą
ES vėliava Budapešte priešais Vengrijos parlamento pastatą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tokį Parlamento sprendimą lėmė didėjanti ir sudėtinga maisto produktų grandinė, kelianti naujų iššūkių ES ir skatinanti griežtinti jos kontrolę. 2013 metais kilęs skandalas, kai arkliena buvo pardavinėjama kaip jautiena, paskatino sustiprinti žemės ūkio maisto produktų grandinės kontrolę.

Naujosios taisyklės jau suderintos su ES Taryba, todėl joms įsigalioti būtinas formalus jos pritarimas, nurodoma Parlamento pranešime.

„Po arklienos skandalo vartotojai suabejojo maisto atsekamumu ir mėsos tiekimo sektoriaus sąžiningumu. Europos Parlamentas atsiliepė į šiuos nuogąstavimus ir sugriežtino maisto produktų kontrolę“, – pažymėjo EP pranešėja Karin Kadenbach.

Šiuo metu tokia kontrolė apibrėžta 16-oje ES teisės aktų, o europarlamentarai juos sujungė į vieną. Jis įpareigoja ES šalis prižiūrėti, kaip laikomasi maisto ir pašarų saugos, gyvūnų sveikatos, augalų apsaugos, ekologinės gamybos ir saugomų geografinių nuorodų naudojimo reikalavimų. Kartu numatyta galimybė atlikti neplaninius maisto saugos patikrinimus visuose sektoriuose, taip pat griežtesnė kova su nesąžininga maisto pramonės praktika.

Naująsias priemones ketinama pradėti taikyti iki 2019 metų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius