Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eurokomisaras Tonio Borgas: Rusijos draudimas eksportuoti kiaulieną turi būti taikomas tik užkrėstoms zonoms

Europos Sąjungos (ES) sveikatos komisaras Tonio Borgas tvirtina, kad Rusijos sprendimas sustabdyti kiaulienos importą iš visos ES turėtų būti taikomas tik toms zonoms, kur buvo aptiktas afrikinis kiaulių maras.
Tonio Borgas
Tonio Borgas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Europos Komisija pasiūlė laikinai išbraukti užkrėstą ES zoną iš gyvų kiaulių ir kiaulienos eksporto į Rusiją sertifikavimo sąrašo, tačiau Rusija nėra pasirengusi su tuo sutikti“, – išplatintame pranešime teigė T.Borgas.

Anot jo, Komisija mano, kad Rusijos sprendimas dėl kiaulienos importo ribojimų yra neproporcingas.

Aš labai apgailestauju, kad mūsų Rusijos partneriai taiko eksporto draudimą net iš tų ES valstybių narių, kuriose akivaizdžiai nėra užkrato, – tvirtino T.Borgas.

„Aš labai apgailestauju, kad mūsų Rusijos partneriai taiko eksporto draudimą net iš tų ES valstybių narių, kuriose akivaizdžiai nėra užkrato“, – tvirtino T.Borgas.

Pasak eurokomisaro, ketvirtadienį Rusijos atstovai dar kartą buvo patikinti, kad ES ėmėsi efektyvių priemonių ir sustabdė užkrato išplitimą už pietų Lietuvos ribų.

„Norėčiau pabrėžti, kad priemonės, kurių ėmėsi ES atitinka tarptautinius standartus. Dar kartą raginu Rusijos atstovus įvertinti visus jiems pateiktus įrodymus, tarp kurių ir rezultatai iš užkrato zonoje atliktų patikrinimų“, – sakė T.Borgas.

ES sveikatos ministro teigimu, artimiausiu metu jis ketina susitikti su Rusijos pareigūnais ir susitarti dėl šios problemos sprendimo.

Praėjusią savaitę Lietuvoje dviems nušautiems šernams nustatytas afrikinis kiaulių  maras, o trečiadienį Vyriausybė šešiuose rajonuose paskelbė ypatingąją padėtį ir nusprendė ten išnaikinti visus šernus.

Rusijos veterinarijos tarnyba „Rosselchoznadzor“ ketvirtadienį sustabdė kiaulienos importą iš ES, akcentuodama veterinarijos sertifikato išdavimo sąlygas, kurios skelbia, jog kiaulienos eksportas galimas tik iš tų valstybių, kuriose trejus metus nebuvo aptikta kiaulių maro. Nustačius bent vieną ligos atvejį, eksporto sertifikatai nebeišduodami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius