Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geras derlius atpigino daržoves

Šiemet kopūstai, bulvės, burokėliai gerai užderėjo ne tik Lietuvos, bet ir Rusijos laukuose. Todėl daržovių kaina turėtų vis kristi, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Daržovės
Daržovės / Organizatorių nuotrauka

Ūkininkai suka galvą, kam parduoti pilnus sandėlius daržovių. Kaip ir kasmet jų akys krypsta į nepasotinamą Rusijos rinką. Tiesa, vieną po kito sunkvežimių į šią šalį siųsti kol kas jie neketina – palauks žiemos pabaigos, kai ištuštės rusų sandėliai.

Šiemet kilogramas kopūstų prekybos centruose kainuoja 0,75–0,85 (pernai – 0,99–1,15), burokėlių – 0,69–0,99 (0,95–1,05), bulvių – 0,69–0,78 (0,79–1,39) lito. Šiemet pernykštę kainą iš lietuviškų rudeninių daržovių pranoko tik morkos. Šių daržovių kilogramas kainuoja 1,19–1,51 lito. Pernai kilogramas atsiėjo 0,94–1,39 lito.

„Bulvės šiemet gerokai pigesnės nei pernai, nes praėjusiais metais dėl blogo derliaus Rusijoje mūsų ūkininkai vežė bulves į šią kaimyninę šalį, dėl to labai kilo kainos Lietuvoje. Kaip ir pernai, šiemet bulves superkame ir iš pavienių šalies ūkininkų“, – sakė prekybos tinklo „Maxima“ atstovė Olga Malaškevičienė.

Dar viena gera žinia pirkėjams – sumažėjusi grikių kaina. Pernai kosminiu greičiu kilusi šių kruopų kaina pastarąjį mėnesį reikšmingai susitraukė. Tačiau nepasiekė tokios, kuri puikavosi etiketėse prieš gerus metus, kai grikiai kainavo kone perpus pigiau.

„Grikių kaina, nelygu rūšis ir pakuotė, prieš porą savaičių mūsų lentynose sumažėjo nuo 10 iki 20 proc. Sulaukėme lietuviško derliaus, kuris šiemet buvo geras, be to, kaimyninėse šalyse sumažėjusios grikių kainos konkurencingai paveikė ir mūsų tiekėjus. Sumažėjus pirkimo kainoms mums, suskubome mažinti grikių kainas ir lentynose“, – teigė prekybos tinklo „Rimi“ atstovė Raminta Stanaitytė-Česnulienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius