Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grybų krašto sostinėje – kaip grybai dygs naujos poilsiavietės, pėsčiųjų ir dviračių takai

Dviračių turizmas ir kelionės pėsčiomis – tai ta atostogų praleidimo forma, kurią propaguoja vis daugiau žmonių. Puiki Dzūkijos gamta, prie upių ir miškų išsibarstę senoviniai kaimai kvieste kviečia lankytojus aktyviai praleisti savo laisvalaikį ir atgauti jėgas.
Dviračių takas
Dviračių takas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Šiandien Lietuvos verslo paramos agentūroje (LVPA) pasirašyta finansavimo ir administravimo sutartis su Varėnos rajono savivaldybės administracija dėl projekto „Poilsio ir turizmo infrastruktūros plėtra prie Varėnos 1-ojo tvenkinio“ įgyvendinimo sudarys galimybes įrengti patrauklius pėsčiųjų ir dviračių takus bei poilsiavietes.

Projektas „Poilsio ir turizmo infrastruktūros plėtra prie Varėnos 1-ojo tvenkinio“ yra įgyvendinamas pagal priemonę „Viešosios turizmo infrastruktūros ir paslaugų plėtra regionuose“. Šiam projektui yra skirta beveik 998 mln. Lt lėšų iš struktūrinių ES fondų.

Pasak LVPA Turizmo projektų valdymo skyriaus vedėjos Irmos Poškutės, šis projektas turi nemažai perspektyvų ateityje dėl itin palankios Varėnos geografinės padėties: Varėna yra 5 km atstumu nuo nacionalinės Merkio ir Ūlos vandens turizmo trasos; už 18 km yra Marcinkonių kaimas, per kurį praeina nacionalinė autoturizmo trasa „Nemuno kelias“ ir nacionalinė tranzitinė dviračių trasa T3.

„Išplėtus poilsio ir pažintinio turizmo infrastruktūrą Varėnos mieste įrengiant poilsiavietes bei pėsčiųjų ir dviračių takus prie Varėnos 1-ojo tvenkinio ir sujungiant šiuos takus į nacionalines turizmo trasas, pritrauksime ne tik vietos, bet ir užsienio turistus, kurie nebijodami permainingų lietuviškų orų mielai keliaus po rajoną“, – teigia LVPA atstovė.

Projekto vykdytojai tikina, kad įgyvendinus šį projektą tiesioginę naudą gautų ne tik turistai iš Lietuvos ir užsienio, bet ir Varėnos miesto bei viso rajono gyventojai. Be to, smulkioms privačioms verslo įmonėms atsiras galimybių investuoti į pramogų, maitinimo ir apgyvendinimo sektorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius