Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Egiptą Lietuva eksportuoja 2,4 karto daugiau žemės ūkio produkcijos negu 2013 metais

2014 metais labiausiai padidėjo Lietuvos eksportas į Egiptą, šiemet išvežama 2,4 karto daugiau žemės ūkio produkcijos negu 2013 metais. Pagrindiniai Lietuvos eksportuojami produktai į Egiptą yra kviečiai (64 proc.), perdirbtas tabakas, lieso pieno milteliai, krabų lazdelės, išrūgų milteliai, pašariniai augalai. Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų eksportas į Egiptą 2013 m. sudarė 120 mln. Lt, importas – 23 mln. Lt, spaudai pranešė Žemės ūkio ministerija.
Sūriams uždaromi keliai į Rusiją.
Sūris / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Lietuvos eksportas šiemet patyrė nemažai smūgių, tačiau mūsų gamintojai prisimena ankstesnes pamokas ir geba greitai persiorientuoti. Žymiai auga eksportas į kitas Europos Sąjungos šalis, gamintojai veža produkciją į Lenkiją, Vokietiją, Italiją“, – pažymėjo žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Anot Lietuvos agrarinio ekonomikos instituto, auga eksportas ir į kitas valstybes. 2014 m. nuo sausio iki rugpjūčio, palyginti su 2013 metais, tokiu pat laikotarpiu eksportas į Vokietiją išaugo 7,5 proc., į Lenkiją  – 16,5 proc., į Baltarusiją – 5,7 proc. Į Italiją ir Jungtinę Karalystę išvežama 1,2 karto daugiau žemės ūkio produkcijos.

Per aštuonis šių metų mėnesius 83 mln. Lt padidėjo pieno ir pieno produktų eksportas. Žuvų ir vėžiagyvių eksportas išaugo 163 mln. Lt.

Šiuo metu didelius žuvies kiekius Lietuvos gamintojai eksportuoja į Ukrainą.

Beveik dvigubai išaugo eksportuojamos paukštienos kiekis į trečiąsias šalis, daugiausia šių gaminių išvežama į Baltarusiją, Honkongą bei Vietnamą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius