Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Baltarusijos keliaujančių asmenų bagaže – kiaulių maru užkrėstos dešros

Vilniaus geležinkelio stotyje iš Baltarusijos piliečio konfiskuotoje rūkytoje dešroje nustatytas afrikinio kiaulių maro (AKM) virusas. Tai jau trečias atvejis, kai asmeniniame bagaže keliautojai į mūsų šalį bando įvežti mėsos produktų, užkrėstų AKM. Tad pasienio postuose, traukinių stotyse asmeninio bagažo kontrolė vykdoma ypatingai griežtai.
Dešra
Dešra

„Ne pirmą kartą baltarusiškoje dešroje nustatomas AKM virusas patvirtina, kad kaimyninėje šalyje situacija dėl šios ligos yra kur kas rimtesnė nei skelbiama oficialioje informacijoje. Asmeninėms reikmės vežami gyvūniniai produktai kelia didžiausią riziką. Su šiais produktais AKM gali nukeliauti į bet kurį Lietuvos rajoną, virusui išplisti paknaka ir nedidelio užkrėstos dešros griežinėlio, neatsakingai išmesto gamtoje ar sušerto naminėms kiaulėms“, – pabrėžia VMVT direktorius dr. Jonas Milius.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) duomenimis, 2014 m., tikrinant iš trečiųjų šalių keliaujančių asmenų bagažą, buvo konfiskuota daugiau kaip 2 t gyvūninės kilmės produktų.

VMVT primena, kad iš trečiųjų šalių į Europos Sąjungą, tuo pačiu ir į Lietuvą, draudžiama įvežti mėsos, pieno produktus ir gaminius, kitus gyvūninės kilmės maisto produktus. Atsivežti draudžiama net ir nedidelius šių produktų kiekius savo reikmėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius