Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAE ir Lietuva sutarė dėl maisto produktų ir gyvūnų eksporto

Jungtiniai Arabų Emiratai ir Lietuva galutinai suderino lietuviškų maisto produktų ir gyvūnų eksporto sertifikatus, ketvirtadienį pranešą Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).
JAE
JAE / Shutterstock nuotr.

Nuo šiol į JAE bus galima eksportuoti šiuos produktus:

  • vandens gyvūnų produktus (žuvis ir jų produktus, įskaitant moliuskus, vėžiagyvius ir dygiaodžius),
  • gyvūnų augintinių pašarus,
  • galvijus,
  • gyvus paukščius,
  • vienadienius viščiukus,
  • inkubacinius kiaušinius.
  • Atnaujintas veterinarinis sertifikatas pieno ir pieno produktų eksportui.

Be maisto produktų, valstybės patvirtino ir veterinarijos sertifikatą, leidžiantį eksportuoti gyvūnus augintinius – šunis ir kates.

„Šie sertifikatai buvo suderinti per ganėtinai trumpą laiką – JAE kompetentingai institucijai jie buvo pateikti 2017 m. spalio mėnesį. Veterinarinių dokumentų derinimas vyko sėkmingai, VMVT atstovas pernai lapkričio pradžioje lankėsi šioje valstybėje ir su Klimato kaitos ir aplinkos ministerijos atstovais aptarė eksporto ir tarpinstitucinio bendradarbiavimo klausimus. Į šią šalį jau leidžiama eksportuoti lietuvišką mėsą (jautieną, avieną, ožkieną ir paukštieną) ir jos gaminius bei kiaušinius ir kiaušinių gaminius“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas VMVT direktorius Darius Remeika.

Norintys eksportuoti mėsą ir jos produktus Lietuvos gamintojai privalo turėti JAE standartizacijos ir metrologijos tarnybos (ESMA) patvirtintą „Halal“ sertifikatą.

Praėjusiais, 2017 metais, VMVT suderino 13 įvairių veterinarijos sertifikatų gyvūninio maisto produktų eksportui į 7 valstybes: Japoniją (jautiena ir paukštiena), Alžyrą (pieno ir mėsos produktai), Meksiką (pienas ir jo produktai), Kanadą (kiaušiniai ir jų produktai), Bosniją ir Hercegoviną (paukštiena), Naująją Zelandiją (pienas ir jo produktai, sudėtiniai šaldyti produktai su jautiena ir kiauliena), JAE (mėsa ir jos produktai, kiaušiniai ir jų produktai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius